4 gode råd til en sommerklar terrasse

Vinteren ligger måske stadig over os, men lige om hjørnet venter foråret. Selvom det ikke indbyder til det nu, er der ikke lang tid til du bør begynde at tænke på din terrasse hvis du vil sikre at den bliver sommerklar. En sommerklar terrasse starter nemlig om foråret med god forberedelse og godt arbejde.

 

Men hvordan sikrer man sig så en god og sommerklar terrasse. Dette er der ikke ét enkelt svar på, men der er dog visse ting du altid bør kigge på. Følg med her når vi giver 4 gode råd til hvad du kan gøre for at terrassen bliver helt klar og lækker til de lange sommeraftener.

 

Gør rent

 

En af de vigtigste ting at gøre i foråret, er at sikre at terrassen er ren og nydelig. En grundig rengøring af terrassen holder i et godt stykke tid, og så slipper du for at bruge de dejlige sommerdage på at ligge på alle fire og luge ukrudt, og kan i stedet læne dig tilbage og nyde terrassen fuldt ud.

 

En rengøring af terrassen er jo altid forskellig fra terrasse til terrasse. Ukrudtsfjernelse er altid en god ide, og sørg for at gøre det ordentligt og få ukrudtet op med rødderne så de ikke kommer tilbage. Er der tale om en fliseterrasse bør du også give den en god fliserens så alger og flisepest er væk. En algebehandling kan være et godt supplement, da det lader terrassen være algefri i længere tid.

 

Gør havemøblerne klar

 

Også havemøblerne kan med fordel gøres klar. Alt afhængigt af hvor god du er til at få stillet dem ordentligt væk om vinteren og opbevare dem tørt og godt, vil det være forskelligt hvor meget arbejde du skal putte i. Lige meget kan du med fordel bruge lidt tid på at vaske dem.

 

Selv under ordentlige opbevaringsforhold vil lidt snavs og spindelvæv nok komme til. Er de hårdere ramt skal der måske lidt mere til, og for eksempel havebordet kan eventuelt have godt af at blive slebet lidt med sandpapir. Uanset hvor meget der skal til, er det igen smart at gøre i god tid, så du er klar til når det gode vejr kommer.

 

Plant ting

 

En anden ting terrassen har godt af at du gør i god tid, er at få plantet ting på og omkring den. Intet løfter en terrasse som forskellige planter og blomster i fuldt flor og skal de når det, bør du begynde at planlægge nu. Ellers risikerer du tomme potter når solen og sommeren endelig kommer.

 

Der er masser af ting du kan plante. Bred det gerne lidt ud i forhold til størrelse. En masse små potteplanter kan være fint, men lidt større løfter det hele lidt. Et flot citrontræ kan for eksempel købes nu, og så have det stående inde til det er varmt nok at flytte ud. Plant også gerne forskellige krydderurter som du kan gå og plukke af til aftensmaden og ellers bare nyde duften af.

 

Sørg for lys

 

De danske sommeraftener er måske lange, men de er ikke uendelige. En ting mange overser når det kommer til en sommerklar terrasse er godt lys til når solen ikke skinner. Men lækkert udendørs lys kan virkelig være prikken over i’et for en lækker terrasse og gør den mere brugbar ud på de sene aftentimer.

 

Godt lys udenfor kan være mange ting, men frem for alt skal det være hyggeligt. En flot løsning der passer på de fleste terrasser, vil være lyskæder der strækker sig hen over terrassen. En anden mere intim løsning er at have flotte udendørs lamper der kan flyttes rund og eventuelt stå på borde eller andre steder.