Det skal du vide, når du melder dig ind i en fagforening

Det er rigtig smart at være medlem af en fagforening, når du træder ind på arbejdsmarkedet. Det kan gavne dig og dit arbejdsliv i adskillige situationer, og er altså hele medlemskabet værd. Overvejer du at skifte fagforening, eller skal du melde dig ind i en for første gang? Så er der en række ting, du skal vide i den forbindelse.

Du er sikret juridisk hjælp og vejledning

Der er mange, der ikke er helt klar over, hvad en fagforening er, og hvad en fagforening kan hjælpe dig med. En fagforening kan hjælpe dig med rigtig mange ting. Her er et par af dem:

  • Rådgivning i tilfælde af at du oplever at blive chikaneret af en kollega.

  • Vejledning ved uoverensstemmelser mellem dig og din arbejdsgiver.

  • Du tilbydes kurser og arrangementer, der kan styrke dit CV, hvilket gavner dig, i tilfælde af at du bliver ledig.

  • Hjælp ved jobskifte.

  • Vejledning i forhold til trivsel på arbejdspladsen.

Finder du dig selv i en uhensigtsmæssig situation på arbejdspladsen, er en fagforening altså guld værd.

Sammenlign udvalget af fagforeninger

Der findes et rigtig stort udvalg af fagforeninger på markedet. For at gøre det lettere at vælge den helt rigtige, gør du klogt i at undersøge mulighederne på nettet. Her kan du hurtigt få overblik over de fagforeninger, der findes, og dykke ned i hvad de hver især tilbyder. Det kan nemlig variere rigtig meget. Sammenlign fagforeningernes pris, serviceniveau og kundetilfredshed, når du undersøger udvalget.

Vælg en fagforening der passer til dit erhverv

De fagforeninger der findes, henvender sig som regel til en specifik gruppe i arbejdslivet. Det kan eksempelvis være lærere, håndværkere og så videre. Det er en god idé at vælge en fagforening, der passer til dit erhverv, for på den måde kan du få bedre og mere relevant rådgivning.