Få mest ud af din tid som studerende

Er du i øjeblikket studerende på en af landets mange gode uddannelser? Studietiden er for mange en helt fantastisk tid, fordi man først og fremmest lærer noget om det, man interesserer sig mest for, og fordi man er en del af et meget særligt fællesskab.

Men for mange kan det også være lidt svært at finde ud af, om man egentlig gør det på den rigtige måde, og om man lader de rigtige ting være i fokus. Det er selvfølgelig meget forskelligt fra person til person, hvordan man vælger at tilrettelægge sit studie, men herunder får du i hvert fald et par tips til, hvordan du eventuelt kan gøre det uden at miste dig selv.

Balancen mellem skole og det sociale

Det, som kan være svært for mange i starten af studiet, er at finde den perfekte balance mellem at gå op i skolen og gå op i det sociale. For nogle er det selve uddannelsen, der er vigtig, hvor det for andre næsten handler lige så meget om at bakke op om det sociale miljø. Her er det vigtigt at sige, at begge dele sagtens kan være muligt. Faktisk kan det skolemæssige nogle gange blive en del nemmere at gå til, hvis man også er en del af et socialt fællesskab, hvor man både har det sjovt sammen og hjælper hinanden med det faglige. Og i langt de fleste tilfælde vil det tidsmæssigt også være muligt at kombinere de to ting, så man behøver ikke at være bange for, at man går glip af alt det faglige, fordi man bruger et par timer om ugen på at være social – eller måske endda mere tid end det.

Fremtidsplaner?

Noget af det, som også kan fylde for mange, imens man studerer, er naturligvis fremtiden, fordi de fleste netop regner med at skulle bruge uddannelsen til noget engang. Det kan særligt være skræmmende at tænke på for de personer, som godt ved, at man skal kæmpe lidt mere for at blive sat i arbejde direkte efter studiet – det kunne eksempelvis være akademikerne på de humanistiske studier. Her kan man eksempelvis kigge nærmere på en fagforening for akademikere, nemlig DM. Det kan nemlig give lidt ro på, hvis man ved, at der er mulighed for at få hjælp og støtte. Det er nemlig rigtig ærgerligt, hvis fremtidsplaner skal stå i vejen for, at du kan nyde studietiden.