Gode råd til digitalisering i virksomheden

Den teknologiske udvikling fortsætter i samfundet, og som virksomhed er det vigtigt at følge med i tendenserne. Hvis man sakker bagud, kan det resultere i store og dyre konsekvenser for virksomheden. Dog kan det være svært at navigere i området omkring digitalisering, teknologi og it. Derfor kommer der her nogle gode råd, som kan inspirere til, hvordan du skal forholde dig i forhold til digitalisering og digital transformation. 

Tænk transformation frem for teknologi 

Først og fremmest er det vigtigt at anskue digitalisering som en vej, der kan skabe værdi for din virksomhed. Der er mange teknologier derude, som kan indtænkes i værdisættet, men det er vigtigt, at der er sammenhæng mellem virksomhedens kerneydelse og teknologien. Derfor kan det være bedre at tænke digital transformation som strategi frem for at regne med, at en bestemt teknologi kan komme ind og løse alle virksomhedens udfordringer.

Ansæt de rigtige til at lede processen

Digital transformation og digitalisering kan være fremmedord for virksomheder, selvom det er værd at blive bekendt med dem. Det kan derfor være den bedste idé at ansætte specialister til at drive processen i din virksomhed. Accuro er førende eksperter til rekruttering inden for it, hvad enten du søger en ny kollega eller en konsulent til at lede transformationen. Accuro har blandt andet formidlet konsulenter til nogle af Danmarks største virksomheder herunder Danfoss, Ørsted og Vestas. Personen, som skal drive den digitale transformation, skal have kompetencer indenfor IT såvel som ledelse, da det vil kræve lige dele af begge ting for at opnå et succesfuldt resultat. 

Få medarbejderne ombord  

Digital transformation kræver en indsats fra alle i virksomheden. Selvom beslutningerne vedtages i de højere lag, skal medarbejderne på gulvet ikke glemmes. En succesfuld digital transformation kræver medarbejdernes støtte og engagement, og derfor skal der også lægges kræfter i at formidle budskabet om ændringen i virksomheden. Kommunikation, åbenhed og transparens er vigtigt i denne forbindelse. Modstand mod forandring kan skabe store udfordringer for organisationen, og derfor skal man som leder sørge som at medarbejderne med ombord på projektet. Dette kan sikres ved at kommunikere, hvad fordelene ved denne ændring vil være og inddrage medarbejdernes input i projektet. 

Vær ikke bange for at fejle 

Man lærer mest af at fejle, og det samme gælder for digitalisering og digital transformation. Det er ikke sikkert, at de rigtige løsninger kommer med det samme, og derfor skal man tage ved lære af processen.