Gode tips til enhver virksomhed

Har du en virksomhed, stræber du sikkert imod at perfektgøre denne. Dog er perfektion et meget uklart begreb, og det er ikke sikkert, at det overhovedet er et stadie der kan opnås. Dog er der mange ting, der kan gøres for langsomt at arbejde virksomheden imod dette mål. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken type virksomhed, der er tale om, men her er nogle generelle tips.

Sørg for et godt miljø til medarbejderne

Når der snakkes om miljøet i en virksomhed, kan dette enkelte ord ofte opdeles i to kategorier:

  • Det fysiske miljø: Her handler det om de omgivelser, som de ansatte arbejder i til hverdag, og om disse er af en standard, der er okay at arbejde i.

  • Det mentale miljø: Her handler det især også om arbejdsforhold, trivsel på arbejdspladsen og friheden til at være et menneske. Ting som overarbejde og mistrivsel er noget, der nedsætter standarden af det mentale miljø, og er altså noget, der skal være opmærksomhed på.

Beskyt jeres dyre elektronik

Mange steder er der i dag inkorporeret avanceret teknologi som en essentiel del af virksomheden. Det kan være, at det er irisgenkendelse for adgang til bestemte rum, eller monitorer der viser de vitale tal på en sundhedsrelateret klinik. Uanset hvad kræver denne type high-end udstyr god beskyttelse, som f.eks. kunne være slidstærkt akrylglas.

Hav de sikkerhedsmæssige foranstaltninger i orden

Virksomheder er generelt et godt mål for tyveri, da der ofte er udstyr af høj kvalitet og værdi. Derfor er det en god idé at være godt forberedt på sådanne ting, og det kunne stærkt anbefales at skrue op for sikkerheden med bl.a. sikkerhedskameraer og alarmer fra anerkendte firmaer.

Hold statusmøder en gang imellem

Nogle gange kan medarbejderne godt gå rundt med ting, der går dem på, uden at de føler, at de får muligheden for at få det sagt. Det kan regelmæssige møder lave om på. Samtidigt er disse en god mulighed for at få alle i virksomheden opdateret, på de ting der er sket siden sidst.

Rengøringen skal helst være i orden

En beskidt arbejdsplads er ekstremt demotiverende som medarbejder. Du får ikke just lyst til at arbejde hårdere, når du sidder og kigger på det støv, der har ophobet sig på dit bord. Samtidigt kan beskidte arbejdsomgivelser være et stort problem for særlige grupper af medarbejdere:

  • Folk der har former for allergi og astma

  • Medarbejdere der har en diagnose, der gør, at de har behov for renhed og orden

Det er altså også et medmenneskeligt træk, hvis du sørger for at arbejdspladsen er godt rengjort.

Det kan være godt for medarbejderne at have en kontaktperson

Måske føler medarbejderne, at det kan være grænseoverskridende at snakke direkte med ledelsen om de ting, de føler, der godt kunne være bedre, eller nogle af de ting der holder dem fra at være glade på arbejdspladsen. Derfor kan det være en ide at ansætte en kontaktperson udefra, som medarbejderne kan snakke med.