Gør dit hus klar til sommeren

Skal din sommer også være fyldt med lærke grill-aftener i haven, leg i haven for de yngste og masser af hygge med din familie og dine venner i haven? Så kan det være en god idé at gøre dit hus helt klar, så du kan vise dit hus fra den bedste side til dine gæster. Det er der mange forskellige måder at gøre på.

I artiklen her får du et overblik over, hvordan du kan gøre facaderne på dit hus flotte, så de ser næsten helt nye ud.

Gode grunde til at få udarbejdet en facaderens på dit hus

Der er mange gode grunde til at få lavet en facaderens på dit hus. Her er nogle af dem. For det første vil en rens og imprægnering forlænge facaden på dit hus’ levetid, og det vil få facaden til at fremstå som ny – selv hvis den efterhånden er et par år gammel.

For det andet vil pæne facader give et godt førstehåndsindtryk af huset eller bygningen. Så kan du virkelig imponere dine gæster (eller mulige købere, hvis du skal sælge huset).

For det tredje kan begroninger på huset på sigt medføre permanente skader på facaden. Derfor skal din facade selvfølgelig vedligeholdes, så du undgår de uheldige økonomiske konsekvenser, der kan være ved ikke at passe ordentligt på din facade. Der er altså mange fordele ved at få renset sine facader.

Hvad med imprægnering?

Nu hvor dine facader er blevet renset, kan det være en god idé at få dem imprægneret også. En imprægnering gør, så dine facaders overflade bliver forseglet, så bevoksning, skidt og snavs ikke kan sætte sig fast på facaden igen. Derudover bliver facaden med en imprægnering vandafvisende, hvilket kan være godt for isoleringseffekten i murene.

Dette skyldes, at undersøgelser viser, at mure med et højt indhold af vand i sig kan forringe isoleringseffekten i murene, hvilket jo ikke er så godt.

Hvad med en algebehandling?

Er dine facader fyldt med algebelægninger? Så kan det være en god idé at få udført en algebehandling af dine facader også. Selve algebehandlingen vil her foregå ved et meget lavt tryg, som er helt ideelt som alternativ til mekanisk facaderens, hvis dine mure er sarte.

Sørg dog for at de produkter, som bliver benyttet til at fjerne algerne med, er miljørigtige og godkendte, så du kan fjerne algerne fra dine mure på en forsvarlig måde overfor miljøet, dig selv og dine efterkommere.