Gør haven til en naturlig forlængelse af din bolig

Odense er en fantastisk by med masser af grønne områder, hvor du kan bruge din fritid med familie og venner. Men hvis du skulle være så heldig også at have adgang til din egen have, er der store fordele ved at passe godt på den. Den er nemlig perfekt til at koble lidt af fra hverdagen.

Få det hele til at hænge sammen

Det er fantastisk at have en have, der bare passer rigtig godt til din bolig. Ideelt set skal de to ting være en naturlig forlængelse af hinanden, og derfor er det også værd at tænke over, hvordan din have kan spille sammen med resten af din bolig. Det kan heldigvis sagtens lade sig gøre.

Fliser

Fliser kan spille en stor rolle i din have, nøjagtigt som de gør i dit badeværelse og køkken. Du kan for eksempel bruge dem til at bygge en terrasse eller nogle små hyggelige stisystemer. Her kan du vælge at benytte holmegaardsten, som garanteret vil pynte rigtig meget.

Havemøbler

Et havebord og et par stole kan bringe masser af glæde. Her har du mulighed for at nyde din mad med familie og venner, og det er næsten som at have en ekstra spisestue til rådighed. Et par liggestole eller en hængesofa kan også være en fantastisk måde at indbyde til ekstra afslapning.

Frugttræer

Mange mennesker er glade for at have frugttræer i haven, og de kan bestemt også give masser af glæder i hverdagen. Her er tre forskellige frugttræer, som nemt kan gro i det danske klima:

  • Æbletræer. Æbletræet er en klassiker, og der er intet så hyggeligt som at bruge et efterår på at gå rundt i haven og spise friske æbler.

  • Pæretræer. Pærer er en lækker spise for både børn og voksne, og derfor bør de bestemt også få en plads i din have.

  • Kirsebærtræer. Kirsebær er en fantastisk snack i sommerhalvåret, og du kan med fordel fryse nogle af dem ned. Så har du nemlig også kirsebærsovs til juleaften.

Krydderurter

Når du står og laver mad i dit køkken, er det fantastisk lige at kunne smutte ud i haven og snuppet et par krydderurter. Det kan spare dig penge og gør virkelig haven til en forlænget del af dit køkken. Flere krydderurtebuske ser også rigtig flotte ud og kan pynte meget i haven.

Blomster

Ligesom vi ynder at dekorere vores boliger med malerier og nipsting, kan man også give sin have et løft ved at plante nogle smukke blomster. Det er helt op til dig, hvad du mener passer ind i netop din have. Ligegyldigt om det er roser og pæoner eller solsikker og morgenfruer.

Et samlingssted

Engang til sommer, hvor der forhåbentlig er færre problemer med Covid-19, kan din have blive et samlingssted for dine venner. Inviter dem på besøg og nyd, at I både kan bruge tid i din bolig og i haven. Trakter gerne med noget dejlig mad, som kan gøre det hele endnu bedre.