Hvad er tagalger, og hvordan slipper man af med dem?

Dit tag kan samle på mere end blot snavs og blade. Hvis dit tagsystem er overladt til sig selv, og ikke bliver tjekket efter regelmæssigt, kan det nemlig udvikle alger. Men hvordan ser tagalger ud? Oftest vil tagalger vise sig som en form for misfarvning af tagmaterialerne. Du kan bemærke sorte pletter eller striber eller et tæppe af grøn mos. Tagalger kan også ligne pletter af skimmelsvamp, men alger er ikke det samme som skimmelsvamp. Alger er mere almindelige og ikke så farlige for mennesker. Alger er en vandplante, der ikke blomstrer, og som ikke har rødder eller blade som andre planter. Tagalger trives i fugtigt miljø, og vokser hurtigst i skyggefulde og fugtige områder, for eksempel under store træer.

Få fjernet tagalgerne

Alger kan forårsage grimme pletter og vækster på dit nye tag. Det vil fortsætte med at blive værre år efter år, indtil du investerer i professionel rengøring, som kan udføre algebehandling. Forsøg ikke at fjerne alger fra dit tag alene, da dette kan føre til yderligere fugt eller andre skader. En professionel kan undersøge dit tag og afgøre, om algerne har forårsaget underliggende problemer, og rengøre dit tag på en måde, der ikke forårsager yderligere skade. Spar dig selv for tid, penge og besværet med dybere problemer ved at ringe til en professionel og få lavet algebehandling med det samme.

Forebyg dannelsen af tagalger

Forebyggelse er altid den bedste løsning, når det gælder tagalger. Du kan ikke kontrollere, om vinden spreder sporer på dit tag, men du kan forhindre, at sporerne udvikler sig til alger. Du skal gøre taget til et usundt miljø for sporer. Øg mængden af sol på dit tag ved at trimme træernes grene, så de ikke dækker over taget. Planlæg regelmæssig vedligeholdelse af tag og tagrender for at sikre, at dit tag leder vandet væk, som det skal.