Hvorfor er en firmatur en god ide i alle virksomheder?

Selvom du måske selv aldrig har været på en decideret firmatur, har du sikkert hørt om dem alligevel. Der er naturligvis forskellige grunde til at tage på en firmatur, hvor nogle af dem har mere med arbejde at gøre end andre. Helt generelt kan en firmatur dog gøre noget godt for langt de fleste virksomheder, da den kan resultere i flere ting, vareriende fra inspiration ift. nye produkter til et bedre fællesskab og dermed også bedre samarbejde på arbejdspladsen.

Konferencetur med arbejde for øje

Det er ikke en selvfølge, at en firmatur skal være en fritidstur. Mange gange giver det god mening at tage på en firmatur, til en lokation hvor arbejdet er i fokus. Det kan f.eks. være til en konference, hvor der kan læres og optages viden, der er relevant for flere af virksomhedens ansatte og arbejdspladsens stillinger.

På en sådan tur er det vigtigt, at der er fokus. Naturligvis skal det ikke føles som en skoleudflugt, hvor der er en masse regler, der skal overholdes – men det skal stadig huskes, at det er som repræsentation for jeres virksomhed, og at det indtryk I giver, kommer til at være det billede, som folk har af jeres virksomhed!

Bedre samarbejde er lig med bedre virksomhed

Der er dog også de firmature, hvor det er fællesskabet og teambuilding, der er fokus på. Ofte har kollegaer mest med hinanden at gøre i et arbejdsmiljø, men det kan faktisk være meget sundt for deres samarbejde at lære hinanden at kende i et friere miljø, der ikke har så meget med arbejde at gøre. Det kan gøres via diverse aktiviteter og teambuilding øvelser. En firmatur med bus kan i mange tilfælde række til denne type firmature, da der som regel ikke er brug for at rejse særlig langt væk fra arbejdspladsen.