Kan man uddanne sig til forsvarsadvokat i Odense – og hvordan?

uddannelse forsvarsadvokat

Ønsker du at uddanne dig til at være forsvarsadvokat og er du bosat i Odense eller omegn, så er der godt nyt. Du kan nemlig på Syddansk universitet, også kaldet SDU, tage en uddannelse indenfor jura, og efterfølgende bruge denne uddannelse til at blive en kompetent forsvarsadvokat. I det følgende skriv vil vi kort opsummere, hvorledes du kan realisere denne drøm, såfremt du er bosat i Odense.

Odense byder på mange uddannelser

På SDU har du muligheden for at studere et hav af forskellige uddannelser, hvoraf en af disse er Jura. For at kunne kalde sig selv forsvarer, er man i første omgang nødt til at være færdiguddannet indenfor jurastudiet. Dette studie er delt op i henholdsvis en bachelor og en kandidatuddannelse. Hele uddannelsen tager dermed 5 år at gennemføre, og efterfølgende vil du have en masse erfaring med dig i bagagen, som du kan bruge ude på arbejdsmarkedet. Hvis du ønsker at studere i Odense, er der således ikke andet for end at søge om optagelse på det studie, du ønsker at studere. Jura er en uddannelse, du finder flere forskellige steder i landet og herunder altså også i Odense.

Praktisk erfaring er et must

Hvis man ønsker at uddanne sig til forsvarsadvokat, er det vigtigt at nævne, at det efter de første fem års uddannelse er påkrævet af dig, at du får en stilling hos et advokatfirma. Her vil du nemlig skulle bruge den erfaring, du har tillært dig igennem studierne, i virkelighedens verden og dermed opnå ny og mere praktisk erfaring. Denne del af din vej mod at blive en forsvarsadvokat tager som minimum 3 år at gennemføre, og efterfølgende vil du have den nødvendige praktiske erfaring til at tage en eksamen, der skal afgøre, om du kan blive forsvarer eller ej. Dette vil være den endelige eksamen i dit forløb mod at blive forsvarsadvokat, og består du denne eksamen, ja, så kan du med stolthed sige, at du nu har landet dit drømmejob i en spændende og alsidig branche.

Den afsluttende eksamen

Efter en veloverstået eksamen kan du kalde dig forsvarsadvokat og blive ansat i en sådan stilling hos landets mange forskellige advokatfirmaer. Som forsvarsadvokat er det dig, der forsvarer den tiltalte i en retssag. Det er her din opgave at bevare overblikket over sagens omstændigheder og at forsvare tiltaltes rettigheder igennem hele forløbet. Du vil her skulle arbejde tæt sammen med dine klienter og sørge for, at de går fra retssagen med det bedst mulige resultat.