Overvejer du at installere en varmepumpe?

Der er mange fordele ved varmepumper. Men det kan alligevel være svært at finde rundt i, hvilken du skal vælge, og om det egentlig er en god løsning for dig. Derfor bliver du lidt klogere på varmepumper her.

Få mere energi for dine penge

Varmepumper er effektive og billige i drift sammenlignet med mange andre opvarmningskilder. Derfor kan du godt regne med at spare penge på din varmeregning, hvis du f.eks. går fra et olie- eller gasfyr til en varmepumpe.

Hvis du er nysgerrig på, hvor meget du egentlig kan spare, så kan du forsøge at beregne det. Du kan ofte finde en særlig og smart beregner på forhandlerens egen hjemmeside.

Hvor meget du kan spare, kommer helt an på dit varmeforbrug, din boligs størrelse m.m. Du kan læse meget mere om varmepumper her.

Søg rådgivning til valg af varmepumpe

Det kan sagtens være en jungle at være vurdere, hvilken varmepumpe der egentlig passer bedst til din bolig og dine behov. Derfor er det en fordel at få vejledning og rådgivning til det af en professionel forhandler.

Du kan få både en jord-til-vand-varmepumpe, luft-til-vand-varmepumpe og en luft-til-luft-varmepumpe. Derudover kommer alle typer i forskellige mærker, størrelser, prisklasser m.m.

Det er rart med professionel vejledning, så du er sikker på, at du ender ud med en optimal løsning.

Undgå besvær med vedligeholdelse

Hvis du er vant til et olie- eller gasfyr, så kan du ikke komme udenom en masse vedligeholdelse. Men hvis du skifter til en varmepumpe, så slipper du for alt det besvær med vedligeholdelse. En varmepumpe kræver nemlig blot et årligt servicetjek.

Der er derfor flere faktorer, der meget hurtigt kommer dig til gode, hvis du skifer til en varmepumpe. Men derudover det også en løsning, der er mere miljøvenligt end mange andre alternativer. Derfor er det på mange måder værd at overveje.