Sådan finder du blækpatroner

En blækpatron er en udskiftelig komponent i en blækstråleprinter, der indeholder blækket (og normalt selve printerhovedet), der sprøjtes på papiret under udskrivning. Hver blækpatron indeholder en eller flere opdelte blækbeholdere. Visse producenter tilføjer også elektroniske kontakter og en chip, der kommunikerer med printeren, så printeren kan kontrollere strømmen af blæk på papiret, som det blev sendt af computersystemet. Hvis du mangler blækpatroner til HP printer er du kommet det rigtige sted hen.

De forskellige mærker

De fleste forbrugere, såsom Canon, HP og Lexmark (men ikke Epson printere) bruger en termisk blækpatron. Inde i hver skillevæg af blækstrålen (i printerhovedet) er et varmeelement med en lille metalplade eller modstand. Som svar på et signal fra printeren giver en lille strøm gennem metallet eller modstanden den opvarmning, og blækket, der omgående omgiver den opvarmede plade, fordampes til en lille blækboble inde i dysen. Den samlede mængde blæk overstiger dysens størrelse, og en blækdråbe tvinges ud af kassettedysen med høj hastighed på papiret, i en proces er et spørgsmål om millisekunder.

Hvilken slags patron er bedst til dig?

Denne udskrivningsteknologi afhænger af den bløde strøm af blæk, som kan hindres, hvis blækket begynder at tørre ved skrivehovedet, som det kan ske, når et blækniveau bliver lavt, eller printeren forbliver ubrugt i lange perioder. Tørret blæk kan rengøres fra et patronhoved ved at skånsomt gnide med iso propylalkohol på en pinde eller foldet papirhåndklæde. Blækket fungerer også som et kølemiddel til at beskytte metalpladeopvarmningselementerne i skrivehovedet: når blækforsyningen er udtømt og udskrivning forsøgt, brænder varmeelementerne i termiske patroner ofte ud, hvilket beskadiger printerhovedet (men da patroner er designet til at være engangs, dette er en normal del af udskiftningsprocessen). Når blækket først begynder at blive tynd, skal patronen genpåfyldes eller udskiftes, for at undgå overophedning af printerhovedet (hvis du vil genopfylde dine patroner).