Sådan fixer du en tilstoppet håndvask

Der er få ting, der er værre end et stoppet afløb. Det kan sætte en stopper for dine aktiviteter i køkkenet, hvis eksempelvis håndvasken stopper helt til, mens det også kan være til stor gene, hvis afløbet dræner langsomt, så du i lang tid skal vente på, at håndvasken igen bliver klar til brug.

En helt tilstoppet eller langsomt drænende håndvask er noget, som sker for de fleste husholdninger en gang i mellem, og det er noget, som kan have mange årsager, hvorfor det også er svært fuldstændigt at undgå.

Så hvad gør du, hvis du har problemer med en tilstoppet vask? Der er faktisk mange ting, som du selv kan gøre, for at komme problemet til livs, mens det dog i nogle tilfælde kan blive nødvendigt at ringe til en VVS-installatør. Du kan bl.a. ringe til VVS Odense, hvis du bor på Fyn og har akutte problemer med eksempelvis din håndvask.

Gode råd til en stoppet håndvask

Inden du ringer til en VVS-installatør, er der dog et par simple ting, som du selv kan prøve for at fikse dit tilstoppede afløb. Hvis afløbet ikke er stoppet helt, men stadig har en smule dræn, kan du først og fremmest prøve at hælde noget kogende vand ned i vasken.

Det kogende vand kan være med til at fjerne aflejringer fra madrester og derved skabe bedre dræn. I den forbindelse kan du også overveje, om du vil bruge kaustisk soda eller afløbsrens, men du skal være opmærksom på, at de begge er giftige og stærkt ætsende, hvorfor det kan gøre skade på både din hud og dit afløb.

Hvis afløbet til gengæld er helt stoppet, er der nogle andre ting, som du kan prøve:

  • Brug en svupper: fyld vasken op med vand og svup op og ned
  • Rens vandlåsen
  • Sørg for at der ikke er problemer med afløbet i gulvet