Tips til at skrive nyhedsartikler

Skal du skrive en nyhedsartikel? Så er du kommet det rette sted. Her får du nemlig nogle gode tips til at skrive nyhedsartikler.

Skriv klart og præcist

Det er vigtigt, at du sørger for at skrive klart og præcist i din nyhedsartikel. Dine modtagere skal have mulighed for hurtigt at finde ud af, hvad nyheden er, så det skal sprogbruget tage højde for.

Hvis du skal skrive nyhedsartiklen i et sprog, som du ikke er særligt sikker i, så kan det være svært at skrive klart og præcist. Du kan således få hjælp af et oversættelsesbureau, som kan oversætte din artikel. Du kan for eksempel kontakte en dansk engelsk oversætter.

Skriv fængende overskrifter

Overskriften skal helst fange modtagerens opmærksomhed. Derfor skal du sørge for at skrive nogle fængende og interessante overskrifter, som kan tiltrække adskillige modtagere. Du skal stadig huske, at overskriften skal beskrive indholdet af nyhedsartiklen.

Brug nyhedstrekanten

En rigtig god ting, som du skal have i baghovedet, mens du skriver din nyhedsartikel, er nyhedstrekanten. Denne vil hjælpe dig med at huske, at du skal skrive din nyhedsartikel med fokus på at skrive de vigtige informationer først, hvorefter du kan bevæge dig mod en uddybning og øvrige detaljer.

Skriv om forskellige synspunkter og interesser

Din artikel bliver bedre, hvis du kan formidle forskellige synspunkter og interesser. Dermed bliver din nyhedsartikel mere nuanceret og interessant.

Når du gør dette, så kan du med fordel få nogle citater med i artiklen. Det vil nemlig sætte modtagerne tættere på situationen, når de kan høre fra selve personerne i nyheden.

Læs artiklen igennem

Det er en meget god ide at læse artiklen igennem, inden du publicerer den. Det vil nemlig gøre din artikel uprofessionel, hvis der er stavefejl i teksten. Du kan eventuelt få noget hjælp fra en anden, som kan læse din nyhedsartikel igennem. Det kan gøre det nemmere at spotte fejl.