Bliv klogere på bæredygtig energi

Kunne I godt tænke jer at omstille jer til mere grøn energi i jeres virksomhed? Bæredygtighed er noget af det, der virkelig er vigtigt at have fokus på, og det er der flere årsager til. Først og fremmest er der de rent klima- og miljømæssige dele af spørgsmålet, som jo i første omgang har været det, der har igangsat den grønne omstilling. Men i dag er det langt fra det eneste, der er i spil.

Bæredygtighed betyder i mange brancher også, at man har øget konkurrenceevne. Når der er udbud eller skal vælges leverandør af forskellige ting, er der en del der prioriterer at få leveret ydelsen eller varen fra en virksomhed, der har bæredygtig energi i højsædet. Se mere om bæredygtig energi her. Du vil formentlig opdage, at der findes mange andre typer end dem, man typisk kigger på – det er langt fra kun vindmøller og solceller, der er bæredygtig energi.

Klimakamp på globalt plan

Det er ikke kun i Danmark, at bæredygtig energi er på den politiske dagsorden. Det gælder i hele verden, hvor FN har indført en række verdensmål, der bruges som grundlag for rigtig mange forskellige tiltag i forbindelse med grøn omstilling i alverdens virksomheder verden over. Det betyder også, at jeres tiltag vil blive genkendt, uanset om I arbejder primært indenfor eller udenfor Danmarks grænser.

Det er vigtigt, at I stadig kan være konkurrencedygtige, når I omstiller jer til bæredygtig energi. Det kræver, at løsningerne er investeringer, der kan betale sig, og at det ikke bliver fuldstændig uoverkommelige priser – i stedet skal det kunne løbe rundt, uden det bliver alt for voldsomt for budgetterne. Det gør det også væsentligt mere attraktivt for jer at indføre det. Det er ligeledes vigtigt at I tænker på, at det er en investering og ikke blot en udgift, der ikke betaler sig igen.