Hvad kan jeg blive? Hvad med personlig træner

Der findes så mange forskellige uddannelser i dag, at det kan være svært for unge at finde ud af, hvad de skal uddanne sig til. Bliv personlig træner, for her får man mulighed for at tilbyde 1-til-1 træning til forskellige målgrupper. På uddannelsen arbejder man med bl.a. vaneændringer, motivation og personlige træningsforløb. Som personlig træner hjælper man sine klienter med at nå deres mål. Man skal motivere dem og skabe positive forandringer for dem. Man får på uddannelsen et grundigt kendskab til anatomi, fysiolog, instruktion, træningsplanlægning, vægttræning og konditionstræning. Man lærer at forstå sine klienters mål og ønsker, og hvordan man kan hjælpe klienten til at få en sundere livsstil ud fra deres behov.

Hvad kræver det at blive personlig træner?

Hos Sport & People kræver det ingen forudgående uddannelse eller viden at kunne deltage i undervisningen. Dog anbefales det, at man har noget træningserfaring at trække på. Der er kun tre adgangskrav for at kunne deltage ved uddannelsesstart. Man skal være fyldt 18 år. Undervisningen foregår på dansk, og det er en forudsætning for deltagelse, at man både kan tale og forstå dansk. Derudover bør man have erfaring med computerarbejde. Det er muligt at opnå merit for fitnessinstruktør-delen af uddannelsen, hvis man har anden relevant uddannelse.

Fysisk undervisning eller fjernstudie?

Fitnessinstruktøruddannelsen (level 3) kan man følge som fysisk klasseundervisning eller som fjernstudie via on demand, når det passer en. Den personlige træneruddannelse (level 4) kan udelukkende følges som fysisk klasseundervisning. Når man følger uddannelsen som klasseundervisning, modtager man undervisning i teori og praksis. Undervisningen består af ca. 50 procent teori og 50 procent praksis. Det giver mulighed for at omsætte teori til praksis i løbet af undervisningsdagen. I løbet af et undervisningsforløb må der påregnes ca. 3 til 6 timer om ugen med selvstudie – afhængigt af forudgående viden. Den personlige træneruddannelse kan kombineres med et fuldtidsarbejde eller et andet studie. Udover den fysiske klasseundervisning samt selvstudie skal der i løbet af uddannelsen bruges mindst 10 timer sammen med en certificeret personlig træner.

Eksamen

For at gå til eksamen kræves det, at man har mindst 70 procent fremmøde til uddannelsen. Nogle uddannelsesdage vil være obligatoriske, og der vil i løbet af uddannelsen være mindre opgaver, som skal løses og afleveres. Den endelige eksamen består af en teoretisk eksamen samt en praktisk eksamen med forsvar af ens praktiske undervisningsopgave. Man får i løbet af uddannelse mulighed for at øve sig, så man er forberedt på den endelige eksamen. Når man har gennemført uddannelsen modtager man et EREPS level 3 og 4-certifikat.