Skal du spare på varmeforbruget? Her er tips og tricks til hulmursisolering

Siver varmen ud af dit hus i vinterhalvåret, skal du måske overveje at få foretaget en hulmursisolering. Dette kan være relevant for mange boliger opført før 70’erne, da energiomkostninger ved varmetab dengang ikke var lige så omfattende og ikke i samme grad som i dag blev anerkendt som et problem. Med hulmursisolering er der meget at vinde, både på varmeregningen og det miljømæssige regnskab.

Sådan træffer du beslutningen om hulmursisolering

Det kan være en større udgift at renovere, også når det kommer til miljøforbedrende tiltag. Du kan dog komme langt for pengene, hvis du kigger over en længere tidsperiode. Har du planer om at blive boende i din bolig igennem en længere årrække, kan det derfor næsten altid betale sig at hulmursisolere, hvis du kan finde pengene til det.

Hulmursisolering koster heldigvis i sig selv heller ikke alverden. Dette skyldes primært, at indgrebet er nemt at udføre for professionelt fagfolk. På den måde er det primært omkostningerne ved materiale, som kan mærkes på regningen. I praksis betyder det, at der ikke skal mere end et par år til at tjene investeringen hjem. Har du ikke rum i økonomien, kan du med fordel tage en snak med din bank.

Hulmursisolering kan udføres på kort tid

I modsætning til mange andre renoveringsopgaver, kræver hulmursisolering ikke det store, heller ikke fra dig, når det kommer til det planlægningsmæssige aspekt. Således behøver du ikke sætte store mængder tid eller ressourcer af til projektet.

Jobbet udføres nemt og hurtigt af professionelle ved at små huller bores i fugemassen på dit hus. Alternativt løsnes enkelte mursten. Fra disse huller kan isoleringsmateriale blæses ind, så det kan skabe bedre isolering mellem for- og bagmur. Efterfølgende lappes hullerne til, så de på bedst mulig vis kan falde i et med den spartelmasse, der i forvejen er anvendt til boligen.