Gå på opdagelse med dine rejsekammerater i Odenses mange tilbud

Midt på Fyn finder man Odense – Danmarks tredjestørste by og hjem for mange store danskere gennem tiden. Eksempelvis H. C. Andersen, komponisten Carl Nielsen og nationalklenodiet Kim Larsen, der flyttede til og fandt byen så charmerende, at han aldrig flyttede derfra igen. Odense er i høj grad en by, der er værd at besøge. Og hvis du er en del af et større selskab, kan I undersøge, om I ikke kan leje en bus til at fragte jer hertil. Find et godt tilbud ved at søge på Busleje Odense.

H.C. Andersens Hus – et must, når man er i Odense

Når I besøger Odense, skal I selvfølgelig lægge vejen forbi museet H.C. Andersens Hus. Det er ikke H.C. Andersens barndomshjem, men et museum, hvor H. C. Andersen er omdrejningspunktet. Det nye museum blev først åbnet i juni 2021, så det står skarpt og splinternyt og fortæller masser af historier – præcis som forfatteren selv gjorde.

Museet er en helt speciel bygning i flere etager, hvor I virkelig får en stor oplevelse. Det er en lang fortælling om H.C. Andersen og hans liv og levned med alt det, der hører til. Det er en fortælling om ulykkelig kærlighed og om længslen mod at rejse ud og finde sin plads i verden. Det er et museum, der helt klart er rejsen værd. Her får I rigtig meget med jer hjem, så et besøg i denne unikke bygning vil stå som et klart minde om en god tur for jer alle sammen.

Besøg også Danmarks Jernbanemuseum

Et andet museum, I bør besøge, er Danmarks Jernbanemuseum lige ved siden af Odense Banegård Center. Her kan I eksempelvis se Danmarks første lokomotiv eller bare gå på opdagelse i jernbanernes udvikling gennem Danmarkshistorien. Det er som at sætte sig ind i et tog og køre hele vejen fra 1847 frem til i dag. Det er et meget imponerende museum med mange spøjse og spændende historier.

Der er også en nyere udstilling og fortælling om den netop anlagte letbane i Odense. Hvad er en letbane overhovedet? Hvorfor sætte en letbane i søen i en by som Odense? Hvordan påvirker letbanen sine omgivelser? Sådanne spørgsmål bliver alle besvaret på Danmarks Jernbanemuseum, hvor du i øvrigt også kan se den originale orange rangertraktor, der spillede en stor rolle i filmen Olsen-banden på sporet.

Når I ikke orker flere museer

Når I har brug for en pause fra museumsbesøg, så har Odense heldigvis også andet og mere at byde ind med. Der er mange forskellige grønne og fredfyldte områder midt i byen, som giver en god kontrast til selve bymiljøet. I kan for eksempel nyde en frokost i Kongens Have, eller I kan sætte jer i den pæne Munke Mose, hvor I kan nyde en madpakke ved Odense Å.

Sidst men ikke mindst kan I naturligvis også benytte jer af en af de utallige caféer eller restauranter, byen også har at byde på. Der er god mad og god kaffe i lange baner i midten af Odense. Her er der rig mulighed for et måltid mad af høj kvalitet.