Sådan arrangerer du den perfekte sommerfest i baghaven

Hvis du arrangerer en havefest for venner og familie, er der mange måder at gøre det på. Hvis du går rundt og mangler lidt inspiration, kan du læse denne oversigt og få gode råd til at holde den perfekte sommerfest, som I vil snakke om i mange somre fremover.

Kolde velkomstdrinks

Er der noget bedre end en kold drink, når man ankommer til en havefest på en varm sommerdag? Det er i hvert fald svært at komme i tanke om noget. Derfor er en kold drink den perfekte måde at byde gæster velkommen og vise dem, at der er blevet kræset lidt mere om tingene end der normalt bliver gjort.

Den rette menu

En havefest kræver god mad. Det kan du læse mere om lige her. Du bestemmer selv om du selv vil stå for maden, købe maden udefra eller måske endda holde et sammenskudsgilde. Det kommer an på dine muligheder, budget og tid. Hvis du beslutter dig for at lave et sammenskudsgilde, bør du dog invitere i god tid, så gæsterne kan nå at bikse noget sammen inden da. Så skal maden nok blive god.

Et telt til gæsterne

Selvom solen skinner, kan det alligevel være en fordel at opstille et telt, som gæsterne kan være under. Det kan nemlig godt blive lidt for varmt for nogens smag og i stedet for at gå ind i huset, kan de bare være i skyggen under teltet. Så kan de stadig være en del af festlighederne, mens de lige kan køle ned under teltet. Samtidig giver teltet ly, hvis der nu skulle komme en regnsky forbi.

Underholdning

Du kan have alt lige fra spil som kongespil og stangtennis som en del af underholdningen, hvis der altså er plads til. Det skal nok tage kegler blandt gæsterne – både hos de unge og de voksne.