Gokart – den perfekte gruppeaktivitet!

Nogle dage skal være helt særlige. Og det kan kræve, at man gør noget, man normalt ikke er ude og prøve kræfter med. Én af de aktiviteter kunne sagtens være gokartkørsel!

Gokart er en populær aktivitet for særligt grupper bestående af overvejende mænd. Men de hurtige gokarts kan nu køres af alle – faktisk fra alderen omkring 10 år og op!

Gokart er ofte en af aktiviteterne på f.eks. en polterabend eller på en herretur, hvor der er behov for en aktivitet med fart, spænding og plads til efterfølgende analyse (læs: drillerier!).

Det gør gokart til et godt valg

Særligt iblandt mænd, er konkurrence et aspekt, som altid er til stede. Selvom det ofte er snak og drillerier, samt kommentarer om hinandens evner bag f.eks. et rat, er muligheden for at finde en ’vinder’ i flokken, noget som vægtes højt!

Gokartkørsel giver muligheden for at afgøre, hvem der er den hurtigste og bedste bag rattet. Ligeledes giver det også muligheden for at udpege ’den dårligste’, som så må lægge øre til endnu flere kække kommentarer.

Men kan gokart give et retvisende billede? Svaret er ja. For gokarts kan indstilles, så f.eks. vægten ikke bliver en fordel.

Ofte vil nemlig være stor forskel på den tungeste og den letteste i et gokartløb. Men med praktiske vægtklodser, kan man udligne vægten, så den lette kører ikke kan drage fordel af hurtigere acceleration, og derpå vinde vigtige sekunder hver runder.

Vægtklodserne neutraliserer fordelene, så det kun er køreegenskaber og forståelse for banen, som afgør løbet. Alle er lige, og derfor er den efterfølgende ’vinder’ og ’taber’ kåret på baggrund af helt ens fair betingelser.

Gokart tilbyder naturligvis meget mere end blot konkurrenceelementet og håneretten, da der er tale om en aktivitet med masser af underholdning. Alle får smilet frem, når de sidder tæt ved jorden i en hurtig gokart og suser rundt på en fed bane. Selv de mest seriøse mænd forvandles til storsmilende drengerøve, der suser rundt og mærker både underholdningen og adrenalinen.