Hvilke bøger skal du læse lige nu?

Litteraturen har en enestående evne til at transportere os fra hverdagens trummerum ind i fantastiske paralleluniverser. Litteratur gør os klogere på os selv og på hinanden, ligesom den fodrer vores nysgerrighed og udvider vores horisonter. Alt ved litteratur er godt.

Men hvilke bøger bør du dykke ned i lige nu? Vi slår ned på fire bøger i vidt forskellige genrer, der er aktuelle netop nu. Og måske bliver du opmærksom på nye genrer, der er værd at give sig i kast med.

”Ravnenes hvisken”-trilogien + mini-ravnene

I 2016 udkom første bind i Malene Sølvstens serie om den mystiske outsider Anne, der er lidt udover det sædvanlige. Hun bevæger sig rundt i en verden, der er befolket af både guder, jætter, spøgelser og mennesker.

Sølvsten har rystet litteraturposen gevaldigt, og serien byder på genrehybrider, der spænder over fantasy, krimi, nordisk mytologi, y/a og meget, meget mere. Der er allerede teaset for en ekstra tillægsbog til serien, som skulle udkomme i efteråret 2019. Så det er oplagt af begynde at læse de første allerede nu.

”Vådeskud”

Katrine Engberg er forholdsvis ny på den danske krimiscene, men alligevel har hun formået at etablere sig med raketfart med sine romaner om makkerparret Kørner/Werner, der slår deres folder i Hovedstaden.

”Vådeskud” er det spritnye skud på stammen fra Engberg, der allerede nu høster mange stjerner blandt anmelderne. Så er du til krimier, så er Engbergs forfatterskab måske noget for dig.

”Outlander”

I de seneste år har vi kunnet følge tv-serien ”Outlander” på Viaplay. Tv-serien bygger på romanserien af samme navn af Diana Gabaldon. Både tv-serien og bøgerne er store darlings blandt publikum såvel som anmeldere. Serien er en blanding af historisk fiktion, kærlighed og brutal krig. Ergo er der noget for alle i Gabaldons bøger.

For nylig udkom sjette bind, ”Et pust af sne og aske”, på dansk. Men hvis du ikke er bleg for at læse bøgerne på engelsk, kan du allerede nu læse forud i serien. Der er nemlig udgivet hele otte bøger i serien. Hvis du ønsker at læse serien på engelsk, er Amazon et godt bud på stedet, hvor du kan købe bøgerne. Her findes nemlig et utal af bøger til salg.

”Ild og blod”

Har du lidt af abstinenser, siden sidste afsnit af ”Game of Thrones” rullede over skærmen? Frygt ej, for forfatteren bag serien, George R. R. Martin, udgav for et lille års tid siden bogen ”Ild og blod”, der giver et indblik i de historiske begivenheder i Westeros, der gik forud for ”Game of Thrones”.

Bogen er rendyrket nørderi for alle ”Game of Thrones”-fans. Så hvis du vil være forberedt på de kommende ”Game of Thrones”-spin off-serier, der kommer inden for de næste år, er ”Ild og blod” det rigtige sted at begynde.