Palleløfteren – din gode ven

Palleløfteren – din gode ven

Palleløfteren, ja, kært barn har mange navne, og dette barn er særligt kært, kunne det lige. For selvom pluraliteten af navne på danske måske ikke er så stor, så forefinder man rigtig mange navne for denne maskine, hvis man vender blikket mod et andet sprogområde, som vi selv så ofte (nogle ville sige desværre, hvis man er sprogpurist) gladeligt trækker på: nemlig engelsk. Palleløfteren kaldes på engelsk for en ”pallet jack”, ”pallet pump”, ”Hand truck”, ”jigger”, ”dog”, ”scooter” og ”pumptruck”. Wauw, det er virkelig mange forskellige betegnelser, der findes på engelsk. At dette barn er kært, kan man jo også nærmest fornemme og indse, når man ser, hvilken slags navne, der er tale om. F.eks. ”dog” og ”scooter” virker som øgenavne, som man giver til folk, man har kær (eller mindre sympatisk til dem man ikke kan lide.) Palleløfteren, hvad er denne maskine mon beregnet til? Spørgsmålet er jo nok, hvis jeg skal være helt, helt ærligt, en smule redundant, da svaret allerede ligger i navnet. En palleløfter løfter selvfølgelig… dam, dam, dam, daaam… paller. Palleløfteren udfører faktisk den mest elementære form for ”løftearbejde”, og dens intenderede formål er lagerhusarbejde.

Palleløfteren – hvordan fungerer den?

Palleløfteren, hvordan fungerer denne maskine monstro? Jeg vil i denne del af artiklen tillade mig at nørde lidt, så hvis dette (du min hypotetiske læser) ikke falder i din smag, så er du velkommen til gelinde og let og elegant at springe over og fortsætte din læsning længere nede. Men altså. Jeg vil nørde lidt. Palleløfteren er styret af en ”tiller” (engelsk ord for styrepind), der også fungerer som en pumpe, der sørger for, at man kan justere højden for denne maskine. Et lille håndtag på styrepinden udløser en hydraulisk væske, der får gaflerne til at sænke sig. Forhjulene sidder ved disse gaflers ender. Palleløfteren bliver ofte brugt til at flytte og organisere paller inde i en trailer og især steder, hvor en gaffeltruck ikke er mulig at bruge. Slut på nørderiet, du kan godt igen, du min kære læser, læse grundigt med.

Palleløfteren – når en gaffeltruck ikke behøves

Jeg har allerede været lidt inde på det. Palleløfteren kan nemlig bruges, når gaffeltrucken ikke slår til. Eller også hvis løfteopgaverne ikke kræver en sådan maskine. En gaffeltruck er jo selvsagt noget dyrere end en palleløfter, så hvis man kan klare sig med denne maskine, er der jo penge at spare. Og hvem kan lide at kaste om sig med penge? Palleløfteren er særligt god og hensigtsmæssig, når de paller, der skal fragtes og løftes, enten ikke er for store, eller når disse paller, som sagt, skal flyttes steder, hvor gaffeltrucken ikke kan komme rundt. Palleløfteren har du da sikkert også set blive benyttet. Det kan være hos Elgiganten, når de kommer ud med dine varer til dig eller andre lignende steder. Og hvis opgaven er rigtig, så kan denne maskine sagtens varetager de opgaver, som du stiller den. Det handler bare om, at du får identificeret de behov, som du har. Palleløfteren skal nok klare resten.