Ideer til sabbatårets oplevelser

For mange unge mennesker er et eller flere sabbatår en del af den proces, hvor man finder ud af, hvad fremtiden skal indeholde, og hvor næste studie fører en hen. Her har du mulighed for at finde ud af, hvad du kunne tænke dig at give dig i kast med fremover, men du har også muligheden for at få nogle af de største oplevelser i dit liv. Hvem ved, måske kan disse oplevelser endda hjælpe dig på vej til det rette studievalg?

Tag et år på højskole

Bare fordi du er blevet færdig med gymnasiet – eller hvor du ellers har været indtil videre – og nu er i gang med at finde ud af, hvad du skal, kan du jo sagtens tage en periode i skole samtidigt med dette. Det kan dog sagtens være skole på en helt anden måde, end du har været vant til, hvor højskole er et perfekt eksempel. Her kan du også finde en højskole, hvor det er dine egne interesser, der er i fokus. Er du f.eks. interesseret i kost og motion, kan det være, at en fitness højskole er det rigtige sted for dig.

Tag ud at rejse

Der er ikke meget, der kan være med til at danne dig som menneske, som det at rejse kan. Det er sundt at se en anden kultur, end den du er vant til fra dit eget liv, og samtidigt kan du i udlandet få nogle oplevelser i udlandet, der kan være svære at få derhjemme.

Få noget arbejdserfaring

Sabbatåret kan også være en god måde at få noget erfaring på, inden du begiver dig videre i studielivet. Her kan du måske finde ud af, hvad der kunne være interessant at fortsætte på – men du kan modsat også finde ud af, hvad du absolut ikke skal bruge resten af dit liv på!