Inspiration til næste sommerferie på og omkring Fyn

Selvom sommeren gik på hæld for ikke forfærdeligt længe siden, og det i øjeblikket i høj grad handler om at nyde efteråret og alt, hvad det har at byde på, betyder det ikke, at det er forbudt at drømme om næste gang, sommersolen stiger over den fine ø i det yndige land. Derfor har vi her samlet lidt idéer til ture og aktiviteter, som du og familien kan tage til næste år.

Udforsk kysten

Selvom Fyn ikke ligefrem er med i konkurrencen om at være verdens største ø, har den stadig en meget betragtelig kystlinje, som bare bliver ved med at give – og du har næppe fået undersøgt hele strækningen. Ellers skriver du dig nok ind i en ret eksklusiv klub af eventyrere udi det fynske. Der er mange højdepunkter at tage fat på, og det er svært at vælge, men for eksemplets skyld kommer her et højdepunkt:

Kyststykket omkring Hindsgavl Slot ved Middelfart byder både på dramatiske klinter, idylliske småøer som Fænø Kalv, en gammel fortidsruin og en smuk slotspark. Det er helt eventyrligt: H.C. Andersen har endda siddet i en lille bygning med udsigt til vandet og digtet.

Undersøg øens museer

Føn er fyldt med spændende museer. Et af de mest unikke er nok Danmarks Jernbanemuseum, som ligger lige ved stationen i Odense og byder på en imponerende samling og udstilling, der omfatter bl.a. gamle veterantog, som leder tankerne i retning af fordums romantiske togrejser. Derfor: Gå ikke glip af sommerens mange aktiviteter hos Danmarks Jernbanemuseum. I sommerferierne er der nemlig særligt mange spændende aktiviteter at kaste sig over i museet i hjertet af Odense.

Opdag øhavet

Med det Sydfynske Øhav og Lillebælt har vi på Fyn et af verdens bedste sejlerfarvande lige i baghaven, og uanset, om du allerede har været der mange gange, eller aldrig har taget færgen, er det bare at komme afsted!