Inspiration til studielivet i Odense

Studielivet er blevet noget amputeret med corona. Store dele af tiden er gået med ondlineundervisning og selvstudie, fredagsbaren har været lukket så længe, at du måske slet ikke kan huske, hvordan den ser ud, og alt socialt er sat på hold. Sådan er det også i Odense, der hver dag ligner en søndag. Det er frustrerende, og derfor får du her nogle ideer til, hvad du kan lave i Odense i nedlukningen – denne og kommende.

 

Lær Odense at kende på gåben

Når nu alt er lukket, er det en god ide at udforske Odense på gåben. Du kan for eksempel gå H.C. Andersens rute. Det er selvfølgelig helt og aldeles gratis, for det er bogstaveligt talt fodspor direkte på gaden, som dirigerer dig igennem alle de vigtige steder, der har med ham at gøre. På den måde får du blandt andet set det sted, han er født.

Du kan også gå en tur langs Odense Å, som leder dig igennem skjulte og mindre skjulte seværdigheder som Kulturhistorisk Have, Skt. Knuds Kirke, Munke Mose, bagsiden af Zoologisk Have og ud til Fruens Bøge, hvor du om sommeren kan købe Odenses bedste isvafler. Det er naturskønt, og sætter du en hel dag af, kan du virkelig gå langt og opleve en hel masse.

En anden og endnu mere aktiv mulighed er, at du løber en tur hver anden dag – og hver gang et sted, du ikke har løbet før. På den måde lærer du hurtigt Odense godt at kende, får en læsepause og kommer i rigtig god form imens.

 

Udforsk restauranter

Mange restauranter har mad, som du kan tage med hjem. Ofte koster det lidt mindre end normalt, og derfor kan du gå på opdagelse i restauranter, hvor du normalt ikke har råd til at spise. For selvom budgettet er stramt, kan du måske prioritere det.

Nordatlantisk Restaurant, der er kendt for en virkelig god brunch, har for eksempel tapas til 195 kroner med koldrøget laks, friteret torsk, hjemmelavet tærte, danske oste og flere andre fristelser. Skal det være endnu mere luksuriøst, så har de en weekendkasse med snacks, hovedret og dessert. Med en flaske bobler og rødvin koster det 350 kr. pr. kuvert. Der er også champagnekassen, som koster 400 kr. pr. kuvert.

Der findes en række andre restauranter, der kører med lignende tilbud, og de er kun en søgning på Google væk. Så det er bare at gå på opdagelse.

 

Husk at forsøde tilværelsen

Når nu alt er lukket, er det vigtigt at forsøde tilværelsen lidt. Du sparer med garanti penge, fordi der ikke er så meget at lave, og nogle af dem kan du bruge på for eksempel restauranter. Rammes du pludselig af uforudsete udgifter, kan det være deprimerende at skulle leve af havregrød midt i en corona-tid. Her kan et SU-lån eller et mindre lån i banken dække dine omkostninger.

Hvis du ikke har de muligheder, kan du overveje et minilån. Lokalavisen.dk har en artikel, hvor du kan læse mere om at låne uden at stille sikkerhed. Det kan du for eksempel hos KreditNU. Har kan du få et såkaldt minilån, og du kan betale det alt sammen tilbage, når du vil – uden ekstra omkostninger. Det kan dække uforudsete udgifter.

Når det alt sammen åbner op igen, forhåbentlig inden alt for længe, kan du læse mere om, hvad du kan lave i Odense på SU. Det kan du i artiklen Storbyliv på SU: Odense. Det bliver forhåbentlig til sommer. Der må vi tage revanche for alt det, som vi er gået glip af.