Odense er svømningens by

Mange tænker måske først og fremmest på HC Andersen, når Odense nævnes, men faktisk har byen meget andet at byde på. Der er for eksempel rigtig gode muligheder for at dyrke vandsport! Uanset om man er til 50 meters bassiner, vinterbadning eller rutsjebaner, kan man finde sig til rette i Odenses store udvalg af svømmefaciliteter.

Både udendørs og indendørs

I Odense er der intet mindre end to muligheder for at dyrke vandsport udendørs. Der er både et friluftsbad med flere forskellige bassiner og et havnebad i fine martitime omgivelser ved byens havn. Imens friluftsbadet kun har åbent om sommeren, er havnebadet åbent hele året rundt, så her er der rig mulighed for at vinterbade. Herudover har Odense fem svømmehaller, som alle byder på forskellige aktiviteter. Lige fra langbane med gode tilskuerforhold til sjove vandlandslignende forhold for børn og barnlige sjæle. Fælles for alle svømmehallerne er dog, at de indbyder til dyrkelse af svømmesporten, for de har alle bassiner, som er egnede til at svømme langt i. Er man vandglad, er det bare at finde frem til den rette svømmehal, der passer til ens behov, og begive sig afsted. I den forbindelse er det også vigtigt, at udstyret er i orden, så tag et kig her, og invester i svømmeudstyr af den bedste kaliber.

Svømmer du i klub eller privat?

Odense har flere svømmeklubber, og byen er da også hjemmestavn for flere store svømmere. Vi skal dog alle starte et sted, og derfor er det muligt at tilmelde børnene på undervisningshold i de fleste af svømmehallerne. Her kan de lære at tage de første svømmetag, og som de bliver bedre og bedre, opstår muligheden for at rykke op på de næste hold. Der er en stor talentafdeling i Odense, og fordi det er en by med mange uddannelsesmuligheder, er der også en del ældre svømmere på eliteholdene.

Dermed er konkurrencesvømningen i Odense dynamisk og spændende både at følge med i og være en del af. Er man lidt mere til at dyrke motionssvømning alene eller sammen med en ven, eller kan man blot lide at tage i svømmehallen for at lege i vandet, er der stadig oplagte muligheder.

Åbningstiderne i svømmehallerne gør nemlig, at klubsvømningen ligger uden for de tidspunkter, hvor hallerne er åbne for alle gæster. Der er altså rigeligt med plads til alle, og man skal ikke frygte at blive jaget op ad vandet, bare fordi man ikke er elitesvømmer. Uanset hvad ens forhold til vandsport er, er det godt at have den helt rigtige badedragt eller de rigtige badebukser. Der er ikke noget værre end slattent eller alt for stramt svømmetøj. Tag et kig, og vælg mellem de mest anerkendte mærker inden for svømmeverdenen, som helt sikkert ikke vil skuffe.