Sådan finder du ud af, hvilken underholdning du skal vælge til næste firmafest

Sådan finder du ud af, hvilken underholdning du skal vælge til næste firmafest

Det kan være nervepirrende at skulle stå for underholdningen til årets firmafest. Der er meget, der afhænger af én, og man kan hurtigt blive bange for at tage det forkerte valg og ikke leve op til de forventninger, der nødvendigvis er inden en stor fest.

Heldigvis er der en del forarbejde, du selv kan gøre, så du har de bedste forudsætninger for at tage det helt rigtige valg om, hvilken underholdninger der passer perfekt til netop jeres firmafest!

Overvej stemningen

Hvis du tidligere har været til firmafest med dit arbejde, så har du måske allerede en viden om, hvordan festerne normalvis holdes. Det kan være fint at tage udgangspunkt i tidligere fester, men man skal også huske at have sin kritiske sans med og overveje, om der var noget, der egentlig ikke var så hensigtsmæssigt, som måske bør laves om?

Hvis du ikke tidligere har været til fester til med dit arbejde, kan det være en idé at spørge en god kollega ind til, hvordan de plejer at være.

Stå/gå- eller siddefest?

Man kan groft sagt inddele fester i to kategorier: De fester, hvor man sidder ned størstedelen af tiden og de fester, hvor man står, går eller danser størstedelen af tiden. Fester kan naturligvis være langt mere nuancerede end fremstillet her, men forsøg alligevel af overveje, om din fest passer bedre ind i én af kategorierne.

Hvis I skal sidde meget ned, og festen er af meget formel karakter, kan det være en god idé at finde noget underholdning, der passer til dén stemning. Det kunne fx være et foredrag var den perfekte underholdning. Er stemningen lidt mere løs, men sidder I stadig ned, kan stand-up komik være passende. Hvis der virkelig skal danses – og måske og drikkes en del – kunne det være fedt at fyrre ekstra op for dén stemning med livemusik!

Den helt sikre vej

Der er også den helt sikre vej – men her har du ikke mulighed for at vinde folk over med overraskelsesmomentet. Den sikrer vej er nemlig, at du først undersøger dine underholdningsmuligheder og derefter præsenterer dine kollegaer for mulighederne, som sammen tager et demokratisk valg. Vi håber, du finder fantastisk underholdning til firmafest.