Tag på tur til smukke Odense

Odsense

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

For mange år siden gik der en høj, ranglet mand rundt i de små gader i Fyns største by. De færreste havde troet, at manden med den sorte hat ville samle folk fra nær og fjern ved hjælp af digte og eventyr.

Det er tænkeligt, at en del af inspirationen til H. C. Andersens verdenskendte tekster stammede fra hjembyen Odense. Den smukke by er i dag den tredjestørste by i Danmark, og byen har i årtusinder været yderst betydningsfuld for det danske folk.

De fleste bør opleve, hvad denne fantastiske by har at tilbyde uanset alder og køn. Du kan utvivlsomt få en hel weekend til at gå i de flotte og historiske bydele i Odense. Her får du tre skønne oplevelser, der får dig til at pakke kufferten og tage af sted!

Mærk danmarkshistorien på egen krop

Du kan ikke besøge Odense uden at blive betaget af de historiske oplevelser, som byen tilbyder. Historien springer dig i øjnene, når du går gennem de ældre bydele af Odense. Du behøver ikke at bruge en krone for at mærke kulturen suse dig om ørerne.

Lader du dig rive med af den kulturelle atmosfærer, tilbyder byen dig et hav af oplevelser. Bymuseum Møntergården, Den Fynske Landsby og Odins Odense er blot få af de steder, der giver dig et fascinerende indblik i dansk kulturhistorie.

Oplev H.C. Andersens hjemby

Du kan ikke tage til Odense uden at blive klogere på en af Danmarks største kulturskatte – H.C. Andersen. Med god grund profilerer Odense sig også på at være H.C. Andersens hjemby. Derfor har de adskillige attraktioner, der fører dig rundt i multikunstnerens fortid og mest kendte værker.

Skulpturer fra eventyrene, barndomshjemmet og et helt museum står til rådighed for nysgerrige turister. Selvom du ikke er den største fan af Kejserens nye klæder eller af at lave papirklip, bør du uden tvivl gøre dig selv den tjeneste at opsøge disse steder!

Events året rundt

Odense har et rigt kulturliv, som de tilbyder både borgere og besøgende turister. Der er løbende events og festivaler hele året – lige fra den store Tinderbox-festival til Den Fynske Opera. Du kan sagtens finde events og oplevelser, der falder i din smag.

Du kan planlægge din tur efter en unik oplevelse eller tage det, som det kommer. Den smukke by tilbyder stort set alt det, som du kunne tænke dig. Derudover er det nemt for dig at komme dertil. Den fynske perle er nemlig bekvemt lokaliseret med let adgang til både Jylland og Sjælland. Derfor er det hurtigt, nemt og billigt at tage en bus til Odense.

Du kan blandt andet leje en mindre bus og tage hele familien med for at opleve den inspirerende by. Odense er en alsidig by, der har oplevelser til alle aldre. Udendørsaktiviteter til de mindste, et pulserende café- og byliv til de mellemste og kulturelle tilbud til de ældste.

Du behøver ikke at være en høj, ranglet mand med en sort hat for at gå rundt i de små, historiske gader i Odense. Pak kufferten og tag afsted – du vil ikke fortryde det!