Gider de ikke betale deres regninger? Overvej inkassobureau

Hvornår skal du tage fat i et inkassobureau? Ideelt set aldrig, da kunder, der skylder dig penge, gerne skulle kunne betale deres gæld uden opfordring. Verden er dog anderledes, når det at sende rykkere på streg intet rykker, når det kommer til at få dine penge. Her er det at bruge et inkassobureau din sidste udvej, og her kan du lære, hvad brug af inkassobureau indebærer.

Du behøver ikke sende rykkere før inkasso

Du behøver sådan set ikke have sendt rykkere, før sagen kan overgå til inkasso. Selvfølgelig er det værd at prøve at få din penge ad den vej først, så mellemværendet mellem dig og din debitor (altså skyldner) bliver løst, uden nogen tredjepart inddrages. Du kan sende rykkere så mange gange, du vil, men kun opkræve rykkergebyr tre gange – højst 100 kr. ved hver rykker.

Send inkassovarsel før inkassosag

Uanset om du vælger at sende rykkere eller ej, kan du sende inkassovarsel, så snart du står med en regning, der ikke er betalt inden betalingsfristen. Du skal sende et inkassovarsel, før du laver en egentlig inkassosag. Når først varslet er sendt, og der er gået mindst 10 dage, kan du lade fogedretten om at stå med sagen. Hjælp hertil kan du ofte finde hos inkassobureauer.

Inkassobureauer holder øje med skyldnere

Inkassobureauer kan også holde øje med dårlige betalere, overvåge debitorers erhvervelse af ny ejendom at tage udlæg i og kontakte debitor med henblik på at få afdragsordninger i stand. Du kan derfor bruge et inkassobureau på mange måder, og visse bureauer foretrækker, at du slet ikke sender rykkere, før du rækker ud til dem. Alt, de skal have, er den ubetalte regning.

Find et no cure, no pay-inkassobureau

Du kan finde inkassobureauer, der arbejder ud fra en no cure, no pay-tilgang. Det betyder, at hvis ikke bureauet formår at få nogen penge opkrævet overhovedet, betaler du heller ikke for dets services. Får de dine penge igen, tager de så en bid af det beløb, de hjalp dig med at opkræve. Altså er du sikker på, at det ikke giver minus at hente hjælp fra sådanne bureauer.

Nemt at bruge et online inkassobureau

Online løsninger inden for inkasso giver dig ofte en nem procedure at følge, når du opretter din sag. Inkassoen har ikke brug for synderligt materiale for at sætte sig ind i de fleste sager, da en ubetalt regning i udgangspunktet er alt, der skal bruges for at køre inkassosag. Deres portaler levner dog ofte muligheder for at tilføje vidt forskellige bilag, fx dine rykkerskrivelser.

Inkassobureauet tager sagen herfra

Når du har oprettet din sag på en online portal, rækker inkassoen ud efter dig, hvis de har behov for supplerende oplysninger. Herefter overtager de processen for dig, hvor de tager fat i skyldneren og prøver at løse problemet, uden retten behøver inddrages. Hvis det at få sagen afgjort i fogedretten bliver nødvendigt, så hjælper inkassobureauet dig dog også med dette.

Hjælpen har derfor flere facetter, og du kan udforske forskellige løsninger.