Sådan kan du investere i design- uden at smide opsparingen

Det kan være en anelse frustrerende at have et godt øje og interesse for design, men ikke have råd til at lade de smukke værker pryde ens eget hjem. Navnet koster ofte mange gange ekstra, og det kan være svært at afgøre, om det er det værd. Så her kommer en lille hjælp til dig, der står med disse overvejelser. For hvad giver egentlig mening at investere i? Og hvor skal man starte?

Vælg funktion over prisen

Det kan lyde selvmodsigende overfor titlen, men man sparer altså en del flere penge ved at vælge at investere i den rette designgenstand fremfor blot at købe det, man lige så, var på tilbud. Designer lamper er et meget godt eksempel på holdbart og praktisk design, som ikke lige uddør efter en sæson. En lampe bliver ved med at give lys, så længe du husker at skifte pæren. En investering i en dansk designerlampe vil både være et køb, som vil holde stort set for evigt- og dertil også være en investering, der kan videresælges, hvis dette bliver aktuelt.

Undersøg nøje, hvor du kan købe design henne

I dag findes der utallige muligheder, når det kommer til designmarkedet. Det bedste sted at kigge, hvis du er på udkig efter billigere design, er videresalg. Dette kan være online, i genbrugsbutikker eller på loppemarkeder. Det kommer meget an på, om du kan lide jagten, for hvis dette er din ting, er det bare med at smutte i genbrug. Det kan være ret svært at opstøve møbelklassikere, men sådanne mindre genstande som vaser og porcelæn, er til at finde. Hvis du er interesseret i upcoming, er det bare med at slå til, inden andre får øjnene op for designeren. Det kan være svært at følge med, men det er i sig selv en sjov hobby at prøve.