Overvejelser inden du køber bil

Bilen er et af de mest anvendte og eftertragtede transportmidler i verden. Mange får følelsen af frihed, hvis de ejer en bil, da dette kan betyde frihed til at bevæge sig lige derhen, hvor man vil. Går du også og drømmer om at købe en ny bil? Måske din første eller måske nummer fem? Her kommer råd til, hvad du bør overveje, inden du køber en bil.

Leasing eller køb

Leasing af bil eller køb af bil kan være en god overvejelse, du gør dig, inden du køber din næste bil. Ved et fuldt køb af bil ejer du bilen selv, og kan gøre lige det, du har lyst. Du kan køre så ofte og så langt, som du ønsker. – og så langt som tanken og pengepungen rækker selvfølgelig. På den anden side ved leasing af bil slipper du for at betale den fulde registreringsafgift, og kan være en lidt billigere løsning. Du kan også nemmere få mulighed for at køre forskellige bilmodeller, hvis du blot leaser biler. På den anden side er du oftere begrænset omkring, hvor meget du må køre i bilen ift. kilometertal.

Store og små biler

Det kan være en god idé at overveje, hvor stor en bil du har brug for. Størrelsen kan nemlig have betydning for vægtafgiften, hvor meget den kan trække og hvor mange, I kan være i bilen. Hvis I er en stor børnefamilie med campingvogn, kan det være det er en god idé at købe en stor bil, som kan rumme jer og trække meget. Hvis dig og din partner i by-lejligheden gerne vil forkæle jer med den ekstra frihed, kan det være en mindre bybil er bedre for jer, så I nemt kan komme rundt i byens gader og er måske billigere i vægtafgift. Det kan også være, I hellere vil have en mellemstor bil.