Hvad skal en insulinsprøjte kunne?

Forhåbentlig behøver du som diabetiker ikke vejledning fra et tilfældigt blogindlæg i, hvilke sprøjter, midler og metoder du skal bruge for at holde sygdommen i skak. Det skulle en læge nu gerne have fortalt dig for længst. Men som diabetiker har du stadigvæk løse tøjler på nogle fronter, bl.a. hvad angår de insulinsprøjter, du gør brug af. Uanset hvad så skal de dog selvfølgelig være CE-mærkede.

Vær ikke i tvivl om den dosis, du giver dig selv

Din insulinsprøjte kan du købe med silikonebelagt kanyle og tydelig volumenangivelse i form af store tal på siden, så du slet ikke er i tvivl om, hvor stor en dosis du giver dig selv. Siden du har med nåle at gøre, der stikkes ind under huden, så er det vigtigt at sætte sig ind i, hvordan sprøjterne skal bortskaffes igen. Har emballagen været brudt, bør de ofte afleveres til forbrænding som risikoaffald.

Dette skal den gode insulinsprøjte kunne

At vælge en insulinsprøjte med fastsiddende kanyle er ofte den sikre løsning, og vælger du det, der hedder en sikkerhedskanyle, reduceres risikoen for stikskader i øvrigt. Emballagen er ikke ligegyldig – nogle emballager til insulinsprøjter er latexfrie, hvilket folk, der er overfølsomme over for latex, naturligvis sætter pris på. En latexfri emballage kan fx bestå af polyethylen, karton og også bølgepap.

Glem ikke at desinficere huden før indsprøjtning

Glem ikke hygiejnen, når du indtager dit insulin. Præcist som hvis du skulle have taget en blodprøve eller fået en vaccine, skal området, du stikker nålen i, desinficeres. Det kan du gøre hurtigt med en injektionsserviet, og sådan nogle kan du købe i pakker online mange af de samme steder, du også kan få insulinsprøjter. Husk nu at følge den procedure, du har fået anvist, når du indtager dit insulin.

For en diabetiker er der meget at holde styr på, men med det rette udstyr går det nok.