Hvorfor er det vigtigt at støtte lokalt?

De seneste par år har vi lært, hvor vigtigt det er at støtte lokalt, da de lokale virksomheder, butikker og restauranter har lidt hårdt under corona-pandemien. Derfor er det også vigtigere end nogensinde før at bibeholde fokusset på, hvorfor det er så vigtigt at købe lokalt, spise lokalt og bestille lokalt. Nogle gange kan det nemlig stadig virke besværligere at handle lokalt, hvad end det omhandler pris, tilgængelighed eller bekvemmelighed. 

Det er dog umagen værd at gøre brug en lokal virksomhed eller firma i Odense, da du ikke bare hjælper samfundet som helhed, men faktisk også hjælper dig selv. Læs med her og bliv klogere på, hvorfor lokale køb også hjælper dig i det lange løb.

Styrk din lokale økonomi

Det er vigtigt at støtte op om det lokale erhverv, da du på den måde er med til at sørge for at byens liv og handel bibeholdes. Når du bakker op om det lokale handelsliv, er du også med til at sikre lokale arbejdspladser, samtidig med, at du for eksempel også er med til at understøtte lokale sponsorer bag lokale idrætsforeninger og klubber. Derudover får det også den fordel, at du mindsker dine transportudgifter, fordi du er med til at sørge for, at lokalsamfundet i Odense bliver ved med at have det hele inden for rækkevidde. En god handelsby er også garant for at understøtte de lokale huspriser. Hvis du ønsker at gøre brug af en lokal virksomhed – hvad end det er en bilforhandler, en elektriker, mad ud af huset eller noget helt fjerde – så klik ind og find virksomhed i Odense lige her, hvor du også kan få et overblik over firmaer i Odense.

En lille, lokal virksomhed giver også ofte tilbage til samfundet på andre måder gennem doneringer, køb eller økonomisk støtte til andre uafhængige grupper. Derfor styrkes fællesskabet og den lokale økonomi, når små virksomheder står stærkt. Når du bidrager til at holde liv i gaden, vil der altså også være et kollektivt liv at være sammen om – og du er derfor, hvis du handler lokalt og gør brug af en lokal virksomhed eller firma i Odense,  med til at sørge for, at Odense vedbliver en attraktiv by at bo i.

Hjælp med at passe på miljøet

Når du gør brug af en virksomhed eller et firma i Odense, så er du ikke bare med til at styrke den lokale økonomi, du er også med til at passe bedre på miljøet. Når vi bestiller eller køber varer eller hjælp, der kommer langvejs fra, skal dette også transporteres til vores dør – eller i hvert fald så tæt på den som muligt. Det betyder, at der vil være CO2-udledningen i forbindelse med dit køb, der bidrager til luftforurening. Ikke nok med, at en lokalt ejet virksomhed eller firma er tættere på dig, så foretager de også ofte lokale indkøb, hvilket kræver mindre transport og outsourcing. 

Der er altså mange gode grunde til at handle lokalt, hvis du ønsker et stærkt og livligt lokalsamfund, hvor der er jobs, fornuftige huspriser, foreningsliv, butikker, spisesteder, samtidig med, at du også kan være god ved miljøet.