Sådan får du den rette erstatning ved flyforsinkelse

Flyforsinkelser er på alle måder ærgerlige. I sidste ende kan det betyde, at der bliver rykket en hel del på dit program, og desværre sker det derfor af og til, at ikke alle ender vil mødes og gå op i en højere enhed. Når den slags sker, er det dog vigtigt at kende til sine rettigheder og fremgangsmåde efter omstændighederne. Dette kan du læse meget mere om nedenfor.

Mit fly er forsinket – hvad er mine rettigheder?

Mange er usikre på, hvad proceduren egentlig indebærer, når ens fly er forsinker: For hvornår er det egentlig, at man skal tage affære, og hvor slemt skal det være, for at det giver mening at forvente erstatning? Står du i situationen, hvor dit fly er forsinket, skal du først og fremmest forholde dig til, hvad der sker her og nu. Er dit fly derfor to timer eller mere forsinket har du i situationen krav på følgende:

  • Mad og drikke. Dette godtgøres ofte i form af madkuponer.

  • Mulighed for at foretage opkald eller sende mail, så du kan kontakte de nødvendige folk.

Ved forsinkelser over en nat og på mere end tre timer har du desuden krav på indkvartering på hotel. Overholder dit flyselskab ikke i situationen kravene, kan du med fordel beholde kvitteringerne for egne udgifter.

Hvad så med erstatning?

I mange tilfælde og under de rette omstændigheder har du ret til mere end blot forplejning i situationen. Mange kan således senere hen godtgøres økonomisk. De præcise beløb og muligheder afhænger meget af omstændighederne. Vil du videre mere om dette, kan du for eksempel læse mere om dine rettigheder ved flyforsinkelse. På den måde kan du gøre krav på de penge, du måtte være berettiget til – også selvom flyselskabet ikke nødvendigvis har været samarbejdsvillig undervejs i processen. Her er der nemlig god hjælp at hente.