Spar på energien!

Du har selvfølgelig allerede hørt en masse om det på nuværende tidspunkt: Energien er hundedyr, og der skal spares på den; ikke bare for din egen pengepungs skyld, men også for at undgå, at vi som samfund løber helt tør. Derfor er det bare med at komme i gang med at spare på energien, hvad end det så er strøm eller varme. Her kommer der nogle tips. Som en lille disclaimer skal det siges, at vi på redaktionen ikke er uddannede eller eksperter indenfor området, og denne artikel blot skal ses som inspiration – hold dig altid opdateret på den nyeste udvikling for at se, hvad der giver bedst mening for dig.

Efterisoler huset

Selvom også priserne for byggematerialer og -arbejdskraft ligesom praktisk talt andet er steget gevaldigt i løbet af det sidste års tid, kan det sandsynligvis stadig give rigtigt god mening at få isoleret huset ekstra godt, så den kostbare varmeenergi ikke bare siver ud gennem diverse sprækker, huller og tynde vægge. En sådan investering er af den slags, som blot vil blive ved med at betale sig selv hjem hvert år. Og så er du også rustet til hvis der skulle komme en lignende krise på et tidspunkt ude i fremtiden.

Få mere energirigtig varme

Hvis du har fjernvarme, kan du godt springe dette afsnit over. Men hvis du i øjeblikket forlader dig på enten et gas- eller pillefyr, har du nok opdaget, at det ikke er helt optimalt. Overvej derfor en varmepumpe, som på nærmest magisk vis omdanner en lille mængde elektrisk energi til en langt større mængde varmeenergi ved at udnytte og koncentrere/samle den smule varme, der er i den omgivende luft udenfor. Planlægger du at få en varmepumpe, så finder du hjælp her. Elpriserne er i øjeblikket ikke så venlige, men ved en nærmere beregning vil du sandsynligvis finde ud af, at det selv nu kan betale sig.