Lær at eksperimentere i køkkenet

Går du med tanker om at eksperimentere mere i hjemmekøkkenet, er du ikke gået forgæves. Det er ikke ualmindeligt at føle en trang til at være mere eksperimenterende og chancetagende i sin madlavning, for hvis man laver de samme fem-syv retter uge efter uge, kan det sagtens blive en smule kedeligt i længden.

Nitritsalt

Der er mange måder, hvorpå du kan stille dig selv nye og flere udfordringer i køkkenet end hidtil. Dette vil i nogle tilfælde selvfølgelig kræve, at du også dedikerer mere af din tid til at stå bag komfuret eller med skærebrættet i hånden. Det er dog ikke sikkert, at det er en ulempe i dine øjne.

Det første bud på, hvad du kan give dig i kast med som amatørkok, er hjemmelavede pølser. Vistnok kræver det noget særligtudstyr, og at du tør rode dig ud i at salte med nitritsalt for konserverings- og farveårsager, men det kan du garanteret hurtigt blive tryg i. Nitritsalt er sådan set blot almindeligt salt tilsat nitrit. Det beskytter mod bakterier, og derudover sørger nitritsalt for, at kødet beholder sin rødlige farve, selvom det opbevares i dagevis. Når først du får erfaring med hele processen, vil du blive mester i at lave hjemmelavede pølser.

Fælles madlavning

Ud over hjemmelavede pølser tilsat nitritsalt, er der også andre muligheder for at øge hyggen og morskaben i forbindelse med den daglige madlavning. En af disse muligheder er at begynde at lave maden i fællesskab med dine børn. Børnene vil du kunne more dig med at lave mad med, og det vil samtidig være en læringsproces for både dig og dem.

Frygt ikke

Er du bange for at kaste dig ud i nye grene af madlavningsuniverset, vil det være bedst bare at forsøge at skubbe denne frygt til side. Der er intet farligt i at fejle, og det gælder kun om at have det sjovt.