Til dig der vil finde den perfekte vin

Vin er bestemt ikke bare vin, og der findes da også mange forskellige ting, du bør overveje før du vælger at lægge vinen ned i indkøbskurven, hvad enten det er i supermarkedet eller på nettet.

Når det kommer til valg af vin, handler det først og fremmest om at finde ud af, hvad det er vinen skal passe sammen med, og om anledningen er formel eller uformel. De mest almindelige typer af vin er rød- og hvidvin, og dertil kommer den efterhånden meget populære rosévin.

Langt de fleste af os der drikker vin, drikker den ofte bare – måske endda helt uden egentlig at smage på den?

Hvad er forskellen på rødvin og hvidvin?

Rødvin og hvidvin er to vidt forskellige typer af vin, og så er de til og med lavet på to forskellige måder. Rødvinen er lavet på røde druer, mens hvidvinen er lavet af grønne eller gule druer. Som regel vil den vin, der er fremstillet på de røde druer, have en mere kraftig smag, og den hvide vin have en mere mild smag.

Hvordan skal en god vin se ud?

Vil du gerne finde en god vin, kan du begynde med at se på, hvordan vinen ser ud. Her kan du med fordel lave en lille test, efter at vinen er hældt på glas. Ved at holde et helt hvidt stykke papir hen over glasset, kan farven på vinen være med til at fortælle en hel del om den vin, du netop skal til at nyde.

Har vinen et brunligt skær på papiret, vil dette være tegn på, at vinen er af ældre dato. Har vinen til gengæld et blåligt skær, har den et lavt indhold af syre, hvilket også bør gælde den mad, du vælger sammen med vinen.