Få hjælp til begravelsen af din lokale bedemand

Når man har mistet et familiemedlem, har man mange ting at tage stilling til. Da de fleste af os ikke har erfaring i begravelser, opstår der helt naturligt en vis usikkerhed omkring hvad der skal ske – samt hvad etiketten er.

Forvent praktiske gøremål

Når et dødsfald indtræffer, må du være forberedt på, at der opstår en række praktiske gøremål, du skal klare.

Af samme årsag er det meget normalt, at man kontakter en bedemand, som kan hjælpe med alt det praktiske. Ønsker du en bedemand i Odense, kan du se mere her.

En bedemand kan hjælpe dig med begravelsen eller bisættelsen, da han kan vejlede og rådgive, så familien får det farvel, de ønsker og har behov for. Desuden er bedemanden en god hjælp, som kan hjælpe med at få udfyldt papirer m.m. til myndigheder, kirkegård etc.

Bedemandens fornemste opgave er og bliver at lytte til samt hjælpe de pårørende, så disse aflastes i en svær tid, hvor følelserne ofte gør det svært at overskue det at arrangere afskeden.

Husk at det også er muligt at tage en såkaldt borgerlig ceremoniel afsked. Her kan man typisk leje et kapel og tage afsked med egne taler, sange m.m.

Hvordan med…?

Det er helt naturligt, at man vil have en række spørgsmål, når der skal arrangeres begravelse. Og bare rolig, din bedemand skal nok hjælpe.

Blandt andet er der ofte spørgsmål i forhold til påklædning. Her er der ingen formelle krav, men de fleste vælger at begrave afdøde i noget af dennes pæne tøj. Som gæst er det også almindelig skik, at man ærer den afdøde ved at bære mørkt tøj til begravelsen.

Såfremt afdøde har særlige ønsker til begravelsen, er det ofte nedskrevet i ’Min sidste vilje’, som er et dokument, der kan være udfyldt af afdøde forud for dennes dødsfald, og som indeholder instrukser og ønsker til egen begravelse eller bisættelse. Det kan foruden tøj f.eks. være ønsker til sange, hvor begravelse eller bisættelse skal foregå samt meget mere.

Det vil ofte være rart for de efterladte med et dokument, som hjælper dem med at arrangere et farvel i den rette ånd.