Sådan kommer du igennem en tid med dødsfald i familien

bedemand min afsked

Det er aldrig sjovt at miste en person, man holder af, og det kan være svært at komme igennem tiden efter et dødsfald. Uanset om det var et pludseligt eller forventet dødsfald, kan det føles som om, at tæppet er blevet trukket væk under en. Det bliver kun endnu sværere, hvis der også er børn i familien, for det kan være svært at rumme andres sorg oveni ens egen. Herunder giver vi dig tre gode råd til at komme godt igennem et dødsfald i familien.

Lad bedemanden tage sig af det praktiske

Når en person dør, er der en lang række praktiske ting, der skal tages hånd om. Faktisk er der så mange praktiske ting at tage sig af, at det kan virke fuldstændigt overvældende. Derfor er det en rigtig god idé at tage kontakt til en god bedemand som f.eks. Min Afsked. De står klar til at støtte dig i den svære tid og hjælpe dig med alle de praktiske gøremål i forbindelse med den sidste afsked.

Sæt ord på dine følelser

Det er dog ikke kun de praktiske ting, der skal håndteres efter et dødsfald. Der vil helt naturligt også være en masse hårde følelser, der skal bearbejdes. Her hjælper det ofte rigtig meget at snakke med andre familiemedlemmer, da de langt hen ad vejen deler din sorg. Det er vigtigt at man får sat ord på følelserne, der dukker op i kølvandet på dødsfaldet. Som regel kan man også i fællesskab mindes den afdøde ved at dele forskellige minder om personen med hinanden. Det kan være helt forløsende at dele sjove minder, der kan få et smil frem på læben midt i den triste tid. Og husk at der ikke er nogen følelser, der er forkerte. Du må gerne være både ked af det eller vred eller lettet. Det er helt okay.

Inddrag børnene i processen

I tiden efter et dødsfald, er det vigtigt, at man ikke glemmer børnene i familien. De har også mistet en person, de holdt af, og de kan desuden reagere på de voksnes følelser. Det kan dog være svært for børn at forholde sig til døden, og det må du derfor hjælpe dem med. Hvor mange detaljer de har brug for, afhænger naturligvis af deres alder. Men snak med dem om deres følelser og vær klar til at svare åbent og ærligt på de spørgsmål, der måtte komme fra dem.