Disse nyhedsmedier er populære i Danmark

nyheder ekstra bladet

På trods af Danmarks relativt lille størrelse og indbyggertal, har vores land mange af sine helt egne nyhedsmedier. Det har naturligvis at gøre med, at vi også har vores eget sprog, som stort set kun tales af danskere. Her får du et lille indblik i nogle af de nyhedskilder og -medier, som er populære i Danmark.

Lokale og landsdækkende nyheder

Man kan helt overordnet inddele de forskellige nyhedsmedier i tre kategorier, i forhold til hvor stedspecifikke, de er. Der er lokalnyheder, som typisk kommer på regionale tv-kanaler eller lokalaviser. Her får man typisk historier fra den lokale egn, det kan være Sønderjylland, Vestsjælland eller lignende. Samtidig giver disse medier dog typisk også et indblik i, hvad der sker rundt i landet, og endda også internationalt.

Ønsker man det mere brede indblik i landet som sådan, der ikke er specifikt for den del, du bor i, er der de landsdækkende medier. Det kan være aviser så som Ekstra Bladet nyheder, der både kan fås i papirform eller læses på nettet, eller det kan være de landsdækkende tv- og radiokanaler.

Den tredje kategori er de internationale nyheder, altså nyhedsmedier fra andre lande. De store britiske og amerikanske aviser og tv-kanaler er ret populære hos danskere, der er meget bevidste om, hvor lille Danmark er, og som derfor gerne vil have et internationalt perspektiv på tingene.

Få både det brede og det specifikke overblik

Hvis du har god tid til at få nyheder, og du virkelig gerne skabe et velfunderet og helstøbt overblik over hvad der sker i verden, kan det være smart at tænke på, at du skal have noget fra alle disse tre kategorier. Det er i Danmark meget populært at følge med i enten de lokale, de nationale, eller de internationale medier, eller måske endda i to af de tre. Men hvis du virkelig vil være fremme i skoene, så kan det være spændende at prøve én af hver.

På den måde holder du både jordforbindelsen med den region og det lokalområde, du bor og befinder dig i til daglig, samtidig med at du holder øjnene åbne for større bevægelser i samfundet i Danmark og omverden.

Det er ikke til at sige, hvad der er vigtigst. Naturligvis er det de internationale nyheder, der rykker mest ved verden som sådan, men måske er det de lokale nyheder, som du i højest grad kommer til at mærke som privatperson. Uanset hvad findes der et bredt sortiment af populære nyhedsmedier i høj kvalitet, og det er sundt at kende til dem.