Sådan træffer du bedre valg med dit tøjskab

Hvis du ofte kigger ind i dit tøjskab og tænker, at du ikke har noget at tage på, er du langt fra den eneste. Mange mænd og kvinder køber tøj uden en slagplan. Ofte kommer du længst ved at have en form for strategi for, hvordan du sætter dit tøjskab sammen. Det kan du få nedenfor.

Hold dig til fem farver

Du kan først og fremmest holde dig til fire eller fem farver. Det gør det nemmere at købe bukser fra NA-KD hvor du blandt andet filtrere efter dine yndlingsfarver. Desuden bliver det nemmere at style tøj.

Når du har et tøjskab fyldt med alle regnbuens farver, mangler du altid en taske, trøje eller andet, som passer perfekt til en underdel eller overdel. Vælger du i stedet at holde dig til fx grå, sort, hvid og beige, er du stort set altid stensikker på at tøjet passer sammen. Naturligvis er det ikke en striks regel, som siger, at du ikke må købe en pink trøje. Det handler om at få det til at passe ind i din livsstil.

Lad dig ikke lokke af de gule priser

Det er altid dejligt at kunne spare penge på et godt tilbud. Sørg dog altid for at sikre, at der er tale om et reelt tilbud ved at tjekke priserne på produktet forskellige steder. Desuden kan der også hurtigt argumenteres imod, hvorvidt der er tale om et godt tilbud, bare fordi det har en god pris. Hvis den nye nederdel kommer til at hænge og samle støv i skabet, fordi du rent faktisk ikke kan lide den, er det ikke penge, som er godt lagt ud. Sørg derfor at være objektiv, når du ser på tøj og tilbehør til en nedsat pris.

Følg din mavefornemmelse

Det kan måske være udfordrende, men dette tip virker for mange. Forsøg så vidt som muligt at følge din intuition. Hvis du ser et produkt, og du er i tvivl, om du har lyst til at eje det, kan det indikere, at du godt kan leve uden. Du kan enten sove på det, og købe det, når du har tænkt dig godt om, eller blot glemme ideen. Der skal nok komme andet tøj og tilbehør, som du vil elske i fremtiden.

Ryd ud i dit skab

Mange gange føler vi, at noget er uoverskueligt, når vi ikke ved hvor vi skal starte. Derfor kan det være en god ide at rydde ud i dit skab. Her er der forskellige metoder. Du kan fx skille dig ad med en ting om dagen i 30 dage.

Alternativt kan du også lave bunker med ”ja”, ”nej” og ”måske”. Igen vil bunken for ”måske” muligvis indikere at det er tøj, som du ikke er hundrede procent vild med. Ofte ender du ikke med at gå det, og derfor kan du lige så godt donere det til en person, som vil nyde godt af det. Det er vejen til at opnå et tøjskab, som du rent faktisk er tilfreds med.