Vil du have en bæredygtig garderobe? Her er 3 råd til hvad du kan gøre

Bæredygtighed er en af tidens helt store fokuspunkter. Kloden er overbelastet og der er behov for at vi ændrer vores vaner. Selvom man som forbruger gerne vil være med til at gøre en forskel, kan det være svært at finde ud af hvor man skal starte. Et godt sted du kan sætte ind er i din garderobe, for tøjproduktion er en stor belastning for miljøet. Vi giver her 3 gode råd til, hvad du kan gøre, for at få en mere bæredygtig garderobe. 

1. Genbrug, genbrug, genbrug

At købe genbrug betyder ikke at tøjet nødvendigvis er gammelt og slidt. Der findes en masse lækkert genbrugstøj derude, som er i kanon god stand. Du skal bare lede de rigtige steder. 

Der findes flere online platforme, som har taget tøj genbrug til sig, men også i Odense kan du finde en masse lækre genbrugsforretning. Der er først og fremmest de klassiske genbrugsbutikker, hvor du kan indlevere dit gamle tøj og finde brugt tøj til ingen penge.

Men der er også dukket flere butikker op i Odense, hvor du selv kan leje en stand og sælge dit tøj og gå på opdagelse blandt i de andre standlejeres gemmere. Det er en win-win, der både tilgodeser din pengepung og miljøet. 

2. Gå efter tøj med certificeringer

Der skal selvfølgelig også være plads til at købe helt nyt tøj en gang imellem, og det kan sagtens gøres med god samvittighed. Det eneste du skal gøre, er at være obs på hvor du køber fra og om tøjet er certificeret. 

Den bedste certificering du kan kigge efter er GOTS, som er en garanti for at det er produceret miljømæssigt korrekt. Samtidig tager det også hensyn til social ansvarlighed. Er du i tvivl om hvor du skal finde det, kan du kan blandt andet tage et kig hos By Green Cotton, som har en masse lækkert dame- og børnetøj.  

3. Fiks det gamle

Har dit gamle tøj fået et lille hul eller er der en tråd der er gået op? Dit gamle tøj kan have en lang levetid endnu, hvis du forsøger at fikse de små fejl og mangler. Jo mere du gør det, jo bedre bliver du og på sigt kan det også have en økonomisk fordel.

Står tøjet ikke til at redde, så husk at sorter det korrekt når det smides ud. Ofte kan fibrene i tøjet genbruges.