Du skal ændre livsstil, når familien øges

Der er ikke noget, der er mere givende og berigende, end når der kommer en lille ny til verden. Men som forældre betyder det også en kæmpe omvæltning i ens hverdag. Pludselig er der mange ting, man skal gøre, der er flere ting, man ikke længere kan gøre, og så er der de ting, der skal læres.

Hjemmet skal sikres

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med ens hjem. Her skal man begynde at sikre alle skarpe kanter og hjørner, man skal sørge for, at trapperne ikke er til at komme til, og at der er spæret af til brændeovnen. Der skal lukkes af for alle køkkenskabende, og de dyre og skrøbelige ting skal stilles væk.

Søvnen mistes dagligt

Og så er der søvnen. Denne er en hel verden for sig. For pludselig er det ikke længere den, der prioriteres. Det betyder, at man må slække en del på sin søvn og i stedet bruge sine mange vågne timer på sit barn, den oprydning der hersker efter det og den forberedelse, som der hele tiden er behov for.

Livet er ikke længere så spontant

Som forældre skal man også lære, at livet er anderledes nu. Det er for eksempel ikke muligt længere at være så spontan. Man kan ikke blot tage i byen i weekenden eller på en hyggelig kærestetur – for hvad gør man så med barnet? Og man kan ikke tage en smøg i ny og næ, hvorfor rygningen også skal kvittes og eventuelt skiftes ud med en e-cigaret, som du finder her på siden.

Husk at nyde tiden som nybagte forældre

Og så skal tiden bare nydes. Når først barnet gror, husker man med glæde tilbage på tiden som nybagte forældre og alt det magiske, der også var at finde i hverdagens kaos. Fokuser derfor på det gode.