Sådan bruger danskerne internettet

Det er ingen hemmelighed, at internettet i dag har stor betydning. Vi bruger en stor del af vores dag online. Både i forbindelse med arbejde og studie, men også når det kommer til at holde kontakt med familie og venner på de sociale medier, eller når vi skal underholdes. Mange praktiske ting kan også gøre online.

Fra at gå i banken til online shopping – internettet har mange anvendelsesmuligheder

Ifølge tal fra Danmarks Statistik har danskerne meget ens adfærd, når det kommer til, hvordan internettet hovedsageligt bruges.

Som noget af det mest populære finder man tjekke e-mail og internetbank. Mange danskere går i banken online, foretager overførelser, holder øje med budget, kontoer og meget mere. Det er ikke længere nødvendigt at møde op i en fysik bankfilial. Det er dog også populært at bruge internettet til at søge oplysninger, f.eks. vedrørende varer eller anden generel information. Det kan være alt lige fra rejseinformation til helbredsmæssig information. Mange læser også nyheder online, og det er nemt at holde sig opdateret 24 timer i døgnet.

Lidt længere nede på listen finder man ting som jobsøgning, eller finde oplysninger om forskellige uddannelser eller kurser. En del følger også kurser online, og bruger altså internettet til det. Mange bruger det til at sælge eller købe varer, altså online handel. Sidst men ikke mindst er der en del, der bruger online datingtjenester.

Det kan være en smule uoverskueligt at navigere på internettet, især hvis man ikke helt ved, hvad man er på udkig efter. Her kan det være en god idé at have nogle hjemmesider, man kan vende tilbage til. Hvis man f.eks. gerne vil shoppe online, kan man besøge denne hjemmeside. Man kan finde et stort udvalg af varer, og noget for enhver smag, til forskellige fritidsaktiviteter og hjemmet.