Skab din egen fremtid

selvstændighed

Der er nok ingen tvivl om, at der findes held og uheld i denne verden. Heldigvis er vi dog også i mange tilfælde selv medbestemmende for, hvordan vi er heldige og uheldige. Selvom man selvfølgelig kan gøre ting rigtigt og stadig ramme forbi, har man haft gode chancer. Det handler altså i bund og grund om at give sig selv de bedst mulige forudsætninger. Nedenfor kan du få nogle eksempler på, hvordan man eksempelvis skaber nogle gode forudsætninger for sig selv.

Lederevner

Hvis man drømmer om at blive en leder, så skal man naturligvis også arbejde for at blive det. Det dumper ikke pludselig ned fra himlen, at man kan lede andre mennesker. Det er derimod noget man træner og arbejder for gennem en masse forskellige ting. Det kan eksempelvis være at blive en del af et stærkt netværk som workaway. Her mødes digitale nomader og andre frie fugle og hjælper hinanden på kryds og tværs.

I mange tilfælde kan det give noget rigtig positivt at være en del af et stærkt netværk. Her er det vigtigt, at man også selv giver fra sig af viden og inputs. En god idé er at starte med at være meget åben. Hvis man giver en masse til andre, vil de også gerne give en noget igen. Det er typisk en ret effektiv strategi i et netværk.

Derudover kan man selvfølgelig også sørge for, at man altid er åben. Hvis man hele tiden holder sanserne klar, opstår nye muligheder ofte, når man ikke lige regner med det.

Kreativitet

Kreativitet er ganske enkelt nødvendigt. Det behøver ikke handle om, at man opfinder noget helt vildt. Kreativitet foregår på så mange niveauer, at det ikke har en bestemt form. Sikkert er det dog, at man med en kreativ sans giver sig selv mange flere fremtidsmuligheder.

Intet er for meget

Det er også vigtigt, at man ikke sætter begrænsninger for sig selv. Når man tænker på sin fremtid, må man godt drømme stort. Måske når man ikke hele vejen, men man forsøgte. Man når måske halvdelen, som stadig kan være enormt stort og flot. Derfor er det vigtigt aldrig at sige til sig selv, at noget er for meget.

Det er derimod vigtigt at omgive sig med mennesker, som ikke siger stop. Hellere være sammen med dem, som tror på, at tingene kan lade sig gøre. Dem, som ikke hele tiden siger, hvad der ikke kan lade sig gøre.